[Žinios trumpai] Situacija kaista: Rusija permeta savo specialiuosius dalinius ir privačias karines grupuotes į Baltarusiją (Video)  ()

Rusija toliau stiprina savo karinę grupuotę Baltarusijoje. Rusijos specialiosios pajėgos ir privačių karinių kompanijų kovotojai buvo perkelti į agresorės šalies teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią informaciją instruktaže paskelbė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausiojo direktorato viršininko pavaduotojas Oleksijus Gromovas.

Anot jo, Voluinės ir Žitomiro kryptimis karinė vadovybė neužfiksavo puolimo grupių formavimosi požymių. Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai toliau intensyviai saugo pasienio teritorijas su Ukraina.

Tuo pačiu metu, kaip pažymėjo Gromovas, Kijevas turi informacijos, kad Rusijos Federacija Baltarusijai perdavė savo specialiąsias pajėgas ir privačių kompanijų kovotojus. Generalinis štabas mano, kad tokiais veiksmais siekiama apmokyti ir formuoti sabotažo ir žvalgybos grupes.

Baltarusijoje mokymų pretekstu iš bazių sandėlių išimama karinė technika. Generalinis štabas daro prielaidą, kad ginklai bus atiduoti rusams, kad jie galėtų juos perduoti Donecko ar Chersono kryptimis.

Buvusiame Zjabrovkos aerodrome, esančiame netoli sienos su Černihivo sritimi, Baltarusijos kariuomenė įrenginėja karinę infrastruktūrą. Generalinio štabo vyriausiojo direktorato viršininko pavaduotojo teigimu, bazė ateityje gali būti perduota RF ginkluotųjų pajėgų žinion.

Apibendrindamas, Aleksejus Gromovas nuramino ukrainiečius ir patikino, kad įsibrovėliai Baltarusijos teritorijoje neturi pajėgų ir ginklų, kad galėtų įvykdyti plataus masto puolimą šiame fronto sektoriuje.

 

Anksčiau Gynybos ministerija perspėjo, kad Baltarusijos kariuomenė pasienyje su Ukraina pastatė medinius tankų maketus. Anot vadovybės, šalis agresorė, dislokuodama tokius „ginklus“, bando sukurti buvimo pasienio zonose įvaizdį.

Taip pat buvo pranešta, kad Baltarusijos kariuomenės invazija į Ukrainą negresia. Karinė žvalgyba įsitikinusi, kad šalis agresorė, nors ir vykdo karines pratybas, neturi karinių pajėgumų dalyvauti visapusiškoje agresijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()