[Žinios trumpai] Naujausias JAV smūgis Rusijai: nukirsta antra pagal pelningumą eksporto sritis - skelbia milijardinius nuostolius  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino G7 sprendimą uždrausti aukso importą iš Rusijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-27 [Žinios trumpai] Naujausias JAV smūgis Rusijai: nukirsta antra pagal pelningumą eksporto sritis - skelbia milijardinius nuostolius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G7 valstybių sprendimas įvesti Rusijos aukso embargą atims iš Maskvos maždaug 19 mlrd. dolerių. Šiuos skaičius paskelbė JAV užsienio reikalų ministras Anthony Blinkenas. Sekretorius pažymėjo, kad aukso tiekimas yra antras pagal pelningumą Rusijos eksportas po energetikos.

Sekmadienį Baltųjų rūmų šeimininkas Joe Bidenas patvirtino G7 sprendimą nutraukti aukso importą iš Rusijos. Amerikos lyderio teigimu, šio tauriojo metalo eksportas Rusijai atnešė dešimtis milijardų dolerių.

Tuo tarpu Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Čarlzas Michelis pareiškė, kad Europos Sąjunga kol kas pasirengusi tik svarstyti galimybę atsisakyti rusiško aukso. Pareigūnas pabrėžė, kad tokio embargo įvedimas neturėtų pakenkti Europos ekonomikai. Anot jo, būtina įsitikinti, kad aukso įtraukimas į kitą sankcijų Rusijos Federacijai paketą pirmiausia smogtų Rusijos, o ne Europos ekonomikai.

 

Vėliau panašius pareiškimus padarys ir kitų G7 valstybių narių vyriausybės. Taip pat pažymėta, kad auksas gali būti įtrauktas į septintąjį ES sankcijų Kremliui paketą. Anksčiau tapo žinoma, kad Rusijai praradus tarptautines rinkas Rusijos aukso gavybos pramonė atsidūrė ant žlugimo slenksčio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()