Netikėta – naujasis Pietų Korėjos lyderis siekia susivienijimo su Šiaurės Korėja ES pavyzdžiu: tam jau numatytas 3 žingsnių planas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-06-29 12:25
Dar vieną žuliką bandys atvest į protą Bandyt reikia jei nekreipsi dėmesio į susidariusią problemą, tai nereiškia, kad ji dings.
HAL9000 2022-06-29 14:34
Naivūs tokie vadovai, kurie galvoja, jog Korėjų suvienyjimas yra įmanomas be visiško Šiaurės Korėjos režimo sunaikinimo. Čia tas pats, kas tikėtis, jog dabartinė rusofašistų valdoma Rusija susijungs su pvz. Japonija, ir Kremliaus banditai staiga taps mieli ir pūkuoti bei lyg burtų lazdele mostelėjus panorės tikros japoniškos demokratijos, civilizuoto valdymo bei kultūros. Taip gal būna brolių Grimų pasakose, bet ne šiuolaikiniame pasaulyje su diktatorių totalitariniais režimais.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-29 15:00
Tai labai priklauso ir nuo pačios tautos. Geriausias to pavyzdys Ukraina: tauta norėjo įstoti į ES, nes Rusijos jau buvo atsikandusi, ko pasekoje šalyje įvyko perversmas nuverčiant tuometinį prezidentą Janukovičių. Baltarusija irgi buvo priartėjusi prie analogiško lūžio taško - trūko labai nedaug. Su Š.Korėja gali nutikti kažkas panašaus. Tiesiog reikia po mažą trupinėlį žmonėms duoti paragauti laisvės, o tada vėl jiems priminti, kad iš principo jie yra narve. Pirmi bandymai greičiausiai baigtųsi kaip Baltarusijai - su didžiojo kaimyno pagalba būtų greitai nugesinti. Bet net ir tai išeitų į naudą - tautoje "gimtų" pirmieji laisvės kariai. P.S. o Ukraina iškovos savo laisvę ir bus puikus pavyzdys kitų šalių piliečiams, kad viskas įmanoma (nors kaina iš tiesų labai didelė).
HAL9000 2022-06-29 15:25
Tu rimtai? Rimtai lygini Ukrainą, kuri turi demokratiniuose rinkimuose išrinktą valdžią, kuri pasukusi vakarų kryptimi, kuri dėl to jau 8 metus kariauja su rusofašistais, su Šiaurės Korėja? Rimtai?
donatasv 2022-06-29 17:43
Ukraina maidano pagalba nuvertė savo valdžią. Š. Korėjos atveju kito kelio nėra, arba labai maža tikimybė, kad balvonas ims keistis vardan tautos gerovės. Kuriam jau n metų ant jų nusišvilpt. Po nuvertimo jau galima ir laisvai išrinkta valdžią.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-29 18:06
Nežinau ar tą mano pasakymą galima pavadinti palyginimu. Greičiau jau bendri homo sapiens elgsenos bruožai ir poreikiai, kuriuos prie tam tikrų sąlygų galima įjungti/išjungti.