Ukraina paskelbė įspūdingą ataką su „Valkyrie“: rusai net nesuprato kas vyksta – į orą išlėkė galingas „Uragan“ amunicijos sandėlis (Video)  ()

Nepilotuojamą aviacijos sistemą Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuo 2015 metų naudoja žvalgybai ir artilerijos ugnies korekcijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje pagamintas dronas „Valkyrie“ padėjo gynėjams sunaikinti rusiškos amunicijos sandėlį Donbase. Operatyvinės-taktinės grupės „Šiaurė“ spaudos tarnyba paskelbė vaizdo įrašą ir informacija pasidalijo feisbuke.

Nepilotuojama aviacijos sistema nuvedė Ukrainos kariuomenę į sandėlį, kuriame buvo laikomi rusiškos daugkartinės raketų sistemos „Uragan“ sviediniai. Sprendžiant iš filmuotos medžiagos, smūgio zonoje kilo gaisras, iš tolo matėsi dūmų stulpas. Dėl akivaizdžių priežasčių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai tikslios atakos vietos neatskleidė.

„Įžymioji Ukrainos „Valkirija“ vėl smogia okupantams. Kažkur Donbase mūsų gynėjai taikliai pataikė į „Uragano“ šaudmenų sandėlį ir jį sunaikino. Šlovė Ukrainai! Tikėkite savo kariais. Kartu į pergalę“, – rašoma pranešime.

ACS-1 „Valkyrie“ yra nepilotuojamas karinių ir civilinių orlaivių kompleksas, kurį gamina „Ukrainos aviacijos sistemos“. Jis skirtas žvalgybai, vaizdo stebėjimui ir artilerijos ugnies reguliavimui bet kuriuo paros metu. Kompleksą sudaro trys dronai, įranga darbui dieną ar naktį, specialus nešiojamas kompiuteris, kuris veikia kaip antžeminė stotis, antenos signalams perduoti.

 
 

 

3,5 kg sveriantys dronai paleidžiami iš rankų arba specialios mobilios platformos, įprastu oru ore gali praleisti iki dviejų valandų. Įrenginys įsibėgėja iki 108 km/h ir pakyla iki 2000 m aukščio, atstumas iki 34 km. Esant poreikiui UAV gali būti komplektuojamas su 4K raiškos ir dešimteriopai artinančia dienos kamera, termovizoriumi, giroskopo stabilizavimo moduliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(1)
(122)

Komentarai ()