Dar vienas smūgis iš Turkijos - atsiras naujas dujų maršrutas į Europą apeinant Rusiją: „derybų procesas beveik baigtas“  ()

Dujų tiekimas per Turkiją sukuria alternatyvų tiekimo būdą Europos šalims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dujų klausimas karo Ukrainoje ir didėjančio sankcijų spaudimo Rusijai kontekste tampa vis aštresnis. Tokiomis sąlygomis Turkija domisi alternatyvių dujų maršrutų kūrimu, leidžiančiu vykdyti mėlynojo kuro transportavimą į Europą.

Šiuo metu Turkija pradėjo aktyvų derybų procesą su Turkmėnistanu. Kuriami dujų transportavimo iš Centrinės Azijos maršrutai ir metodai. „Svarstome tris alternatyvius variantus: transportavimą Transanatolijos dujotiekiu per Kaspijos jūrą, galimybę keistis arba naudoti dujotiekį. Derybų procesas beveik baigtas", – sakė Turkijos viceprezidentas.

Bendradarbiavimas su Turkmėnistanu buvo planuotas dar 1997 m., tačiau pasirodžius pelningesniam ir ekonomiškesniam pasiūlymui iš Azerbaidžano, projektas buvo sustabdytas. Iki šiol Azerbaidžanas yra vienas iš trijų lyderių, užtikrinančių dujų tiekimą Turkijai.

 

Atsižvelgiant į savo Juodosios jūros telkinio paleidimą, numatytą 2027 m., šalis turės galimybę veikti kaip alternatyvus dujų tranzitas į Europą, tuo pačiu pakeisdamas Rusijos tiekimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()