[Žinios trumpai] Ukraina patvirtino ambicingą planą: susigrąžins 1991 m. sienas, nurodė datą, kada tai įvyks  ()

Rugpjūtį visas pasaulis išvys pirmąsias Ukrainos pergales ir pirmuosius matomus rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

GUR vadovo teigimu, pirmieji matomi Ukrainos rezultatai bus jau rugpjūtį, o iki metų pabaigos aktyvių veiksmų bus mažiau.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas mano, kad karas baigsis 2023 metais, kai bus susigrąžintos okupuotos teritorijos. Jis tai pareiškė interviu „RBC-Ukraine“.

Budanovo teigimu, rugpjūtį visas pasaulis išvys pirmąsias Ukrainos pergales ir pirmuosius matomus rezultatus.

Į žurnalisto klausimą, kas bus pasibaigus aktyviajai fazei, kuri dabar vyksta, Budanovas atsakė, kad aktyvių veiksmų pakankamai sumažės. Karo pabaiga Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovui bus tada, kai bus atkurtos  1991 m. sienos. Tai galima pasiekti 2023 m.

„Metų pabaigoje aktyvūs karo veiksmai ženkliai sumažės. Bet tai dar nebus pabaiga, jūs turite teisingai suprasti, ką aš sakau. (Žurnalistas patikslina karo pabaigos laiką). Karas? Kitais metais, manau, taip“, – sakė Budanovas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad Ukraina labai priklausoma nuo partnerių paramos, kurios vis dar nepakanka, norint galutinai išlaisvinti okupuotas teritorijas. Tačiau tai pamažu taisoma, tam reikia laiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: