[Žinios trumpai] Suomijos pasienio meras siūlo pritrenkiančią idėją, nuo kurios Kremlius apsiputos: NATO bazė 20 km nuo Leningrado srities  ()

Suomijoje, Lappenrantos mieste bręsta pokyčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinis kontingentas gali būti pastatytas Lapenrantos mieste, 20 km nuo Leningrado srities.

Suomijos Lappenrantos miesto, Pietų Karelijos provincijos meras Kimmo Järva pasiūlė Šiaurės Atlanto aljanso bazę pastatyti oro uosto teritorijoje prie Rusijos sienos. Taip rašo vietinis „Yle“ leidinys.

Nurodoma, kad ši idėja kilo įsibėgėjus šalies prisijungimo prie karinio-politinio bloko procesui. Antroji tokios iniciatyvos priežastis buvo ta, kad gyvenvietė yra arti prie agresorės šalies sienų.

Miestas pabrėžė, kad su Suomijos gynybos pajėgomis dar neaptartos galimybės statyti bazę. Kartu jis tikisi, kad kontingento dislokavimas Lapenrantos teritorijoje atneš investicijų į Pietų Kareliją. Mero teigimu, Suomijos stojimo į NATO pažanga suteikė vilties visai provincijai.

 

„Tai suteikia saugumo jausmą ir gali padėti pritraukti investicijų į regioną“, – sako jis.

Jarva pažymėjo, kad oro uostas tokiam tikslui yra prieinamas, tačiau meras nėra pasirengęs kalbėti apie Sausumos pajėgų ir Krašto apsaugos pajėgų mokyklų išdėstymą, nes „jis nėra šios srities ekspertas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()