[Žinios trumpai] M. Zacharova spjaudėsi tulžimi tiesioginiame eteryje: tiesiog įsiuto dėl paviešinto Putino ir Macrono pokalbio  (2)

Rusijos propagandinės laidos „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“ eteryje Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova prapliupo kaltinimais Prancūzijai dėl Prancūzijos televizijos kanalo „France 2“ dokumentinio filmo „Prezidentas, Europa ir karas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma Zacharova piktinosi, kad Paryžius pažeidė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino pokalbio telefonu konfidencialumą. Zacharova savo „Telegram“ kanale paskelbė programos fragmentą.

Užsienio reikalų ministerijos atstovės teigimu, kalbame apie kažką neregėto diplomatinėje praktikoje, kai uždaros aukščiausio lygio derybos fiksuojamos žurnalistine kamera.

„Kai Macronas paskambino Rusijos prezidentui tiesiai į kabinetą ir tiesiai prie stalo, prie kurio vyko šis telefoninis pokalbis, garsas buvo perduotas per garsiakalbį, paaiškėjo, kad visas pokalbis buvo įrašytas žurnalistų kamera“, – sakė Zacharova.

Zacharova stebėjosi, kokiu tikslu tai buvo padaryta. Pagal jos versiją, pokalbis galėjo būti įrašytas E. Macrono nurodymu, siekiant panaudoti jį rinkiminėse lenktynėse ar sukurti kokią nors provokuojančią istoriją.

„Tiesą sakant, tai yra pavyzdys, kad jie taip supranta žodį „diplomatija“. Kad jį paviešinčiau, prisimenu tik vieną kartą, kai Trumpas buvo persekiojamas. Beje, tada buvo labai ilga teisinė procedūra. Kokį teisinį pagrindą turėjo Prancūzijos pusė, geriau kreiptis į juos šiuo klausimu“, – sakė Zacharova.

 

Tačiau, anot jos, kalbama ne apie etiką ir moralę, o apie prancūzų diplomatijos lygį ir profesionalumą, kai jie diplomatinėms funkcijoms suteikia diplomatijai nepriklausančias priemones. Šiuo klausimu Zacharova paminėjo Minsko susitarimų Normandijos formatą ir išsakė galimybę kontaktinėje grupėje atskleisti Kyjivo derybų turinį.

„Kaip Eliziejaus rūmai žiūri į tai, kad būtų paviešinta visa, ką ten išsakė Ukrainos pusė? Įdomu, kaip Vakarai į tai žiūrės, nes bus aišku, kad aštuonerius metus buvo daroma viskas, kad nebūtų leidžiama Kyjivui vykdyti Minsko susitarimų ir neleidžiama įgyvendinti taikos scenarijaus“, – stebėjosi Zacharova.

 

„France 2“ televizijos kanale buvo išleistas dokumentinis filmas, kuriame buvo paviešintas prezidentų Vladimiro Putino ir Emmanuelio Macrono pokalbis, įvykęs likus 4 dienoms iki plataus masto karo Ukrainoje pradžios. Pokalbio metu V. Putinas skundėsi savo kolegai Prancūzijoje, kad prezidentas Vladimiras Zelenskis atsisako laikytis Minsko susitarimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(13)
(32)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: