[Žinios trumpai] Lietuvos pasienyje būtų labai karšta: Generolas Jagunas paaiškino, kas bus, jei Baltarusija pultų ir kaip tada reaguotų Lenkija  ()

SBU rezervo generolas majoras Viktoras Jagunas išsakė savo požiūrį į galimą Lenkijos įsitraukimą į Rusijos ir Ukrainos karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo interviu televizijos kanalui „Ukraina 24“ Viktoras Jagunas žiūrovams paaiškino, kaip Lenkijos Respublika dalyvaus kariniame konflikte. Pasak SBU generolo majoro, kaimyninė valstybė niekada tiesiogiai nesileis įtraukiama į dviejų kitų šalių konfrontaciją.

Viktoro Jaguno interviu televizijos kanalui „Ukraina 24“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Vedėjas Vladimiras Polujevas klausė svečio, ar kas nors iš Vakarų šalių galėtų aktyviai dalyvauti kare, jei Baltarusijos kariuomenė pultų Ukrainą. Į ką jis atsakė: „Ne, aš to nesitikiu. Tik tiek, kad galbūt Lenkijos pasiūlymas iš tikrųjų bus pritaikytas ir savo iniciatyva iš dalies apims Ukrainos oro erdvę. Tai daugiausia vakariniuose Ukrainos regionuose.“

„Tai paskelbė Lenkija. Manau, jei pradėtume kažkokius aktyvius veiksmus Vakarų Ukrainoje, tai būtų labai tikslinga iš jos pusės“, – pasiūlė Viktoras Jagunas.

 

Tada televizijos laidų vedėjas paklausė, ar kitos Vakarų šalys galėtų pasekti Lenkijos pavyzdžiu.

Pasak Jaguno, nereikia tikėtis, kad kitos šalys, pavyzdžiui, Rumunija, įsikiš į konfliktą ar bandys uždaryti Ukrainos dangų. Tik Lenkija, kuri yra tam pasiruošusi ir pati pareiškia savo ketinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()