[Žinios trumpai] Kaip rusai „pergudrauja“ Ukrainos oro gynybą raketų atakų metu  ()

Ukrainos armijos priešlėktuvinių raketų pajėgų vadas brigados generolas Borysas Henovas agentūros „ArmiyaInform“ žurnalistams atskleidė kai kurias detales apie Ukrainos oro gynybos darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, pasak Henovo, per visą karą Ukrainos oro gynybos raketos numušė 120 Rusijos lėktuvų (55 % visų Ukrainoje pašalintų priešo lėktuvų), daugiau nei 50 sraigtasparnius  (27 % visų nuostolių), ir apie 200 raketų.

Patyrę tokius nuostolius, rusai gerokai sumažino savo pilotuojamų orlaivių naudojimą, kad nepatektų į Ukrainos kontroliuojamą oro erdvę. Vietoj to, jie pradėjo intensyviau naudoti sparnuotąsias raketas, kad galėtų smogti Ukrainos teritorijai. Todėl norėdami „pergudrauti“ Ukrainos oro gynybą, rusai pasitelkia savo išsamias Ukrainos reljefo žinias: sparnuotųjų raketų skrydžio maršrutus nustato upėmis, o pačios raketos aktyviai manevruoja skrydžio metu.

Be to, įsijungia „psichologinis faktorius“ – agresorius sąmoningai naudoja žemo tikslumo raketas, kurios gali „nukristi“ ant bet kurio civilinio objekto. Šiuo metu Ukrainos oro gynybos skydo pagrindas yra devintajame dešimtmetyje pagaminti kompleksai. Sunku išlaikyti tokių sistemų darbinę būklę.

 

Ukraina šiuo metu kuria „priešraketinį skydą“, paremtą moderniomis sistemomis NASAMS ir IRIS-T SLM. Ukrainos oro pajėgos taip pat neatmeta ir ypač pažangios ir pajėgios „Patriot“ sistemos gavimo ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(10)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: