[Žinios trumpai] Skelbiama stulbinanti Kremliaus reakcija į Belgorodo ataką, propaganda apšalusi  ()

Rusijos politologas Abbasas Gallyamovas apie Belgorodo įvykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia itin miglotai sureagavo į paslaptingą incidentą apie raketų ataką Belgorode, kurios metu žuvo 4 žmonės. Kremlius akivaizdžiai stengiasi, kad ši tema nebūtų dėmesio centre.

Nuomonę apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje išsakė Rusijos politologas Abbasas Gallyamovas.

„Tokio pobūdžio incidentai visiškai netinka pergalingai Rusijos gynybos ministerijos retorikai.

Jei lojalistai dabar sužinos, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik kad nenugalėtos, bet dar ir pajėgios perkelti karo veiksmus į Rusijos teritoriją, tai šios auditorijos akyse vidaus valdžios pozicijos žlugs. Juk ji gerbiama vien už „jėgą“, o jei tokios jėgos nėra, tai ir gerbti nėra už ką. Kai žmonėms pagaliau paaiškės, kad pergalės frontuose nėra nė kvapo, tada jie pradės maištauti.

Būtina suprasti, kad nei pralaimėjimas, nei paprasti kariniai sunkumai nėra Rusijos valdžios su gyventojais sudarytos socialinės sutarties dalis. Atvirkščiai, Kremlius žadėjo tik paradus, fejerverkus ir džiaugsmingą priklausymo didelei valstybei jausmą. Ir jei vietoj to jis bandys pakišti žmonėms „kraują, prakaitą ir ašaras“,  žmonės jausis apgauti“.

Kontekstas

 

Liepos 3-iosios naktį Rusijos Belgorodas buvo atakuotas raketomis. Apgadinta daugiau nei 10 namų, žuvo 4 civiliai. Incidento vietoje rusai aptiko rusiškos oro gynybos sistemos „Pantsir“ liekanos. Šios sitemos Ukrainos ginkluotosios pajėgos nenaudoja. Rusijos valdžia bando kaltinti Ukrainos armiją, bet be didelio entuziasmo. Kyjivas įvykio nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: