[Žinios trumpai] Rusijoje skandalas ir didelis konfliktas: gamyklos atsisako remontuoti sudaužytą karinę techniką  ()

Rusijos įmonės atsisako remontuoti Ukrainoje sugadintą okupantų karinę įrangą. Tarp Rusijos karinės vadovybės ir gamyklų direktorių kilo konfliktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba.

Per Rusijos ir Ukrainos karą Ukrainos kariuomenė vien tik iš Rusijos pietinės karinės apygardos deaktyvavo daugiau kaip 40 procentus kovai parengtų Rusijos okupacinių dalinių tankų, pėstininkų kovos mašinų ir šarvuočių. Jų atkūrimas turi būti atliekamas specialiose remonto įmonėse.

„Kai okupantai pristato apgadintas transporto priemones į remonto gamyklas, jos visiškai išardomos, o atsarginės dalys ir agregatai parduodami arba iškeičiami į alkoholį. Kartais gamyklas pasiekia tik sudegusios kovos mašinos ir tankų liekanos“, - sakoma ataskaitoje.

Tuo pat metu remonto gamyklų direktoriai nurodė savo darbuotojams nepriimti įrangos remontui dėl komponentų trūkumo ir lėšų, gautų iš kariuomenės už atliktus darbus, stygiaus.

Padėtį bandyta gelbėti pasitelkus specialiai sukurtas remonto brigadas, kurios turėjo remontuoti įrangą karo zonose, tačiau korupcija ir pelno troškimas sutrukdė įgyvendinti šį planą.

 

Iki liepos 3 dienos Ukrainos kariuomenė jau sunaikino maždaug 1582 tankus, 3737 šarvuočius, 217 lėktuvų, 186 sraigtasparnius, 105 oro gynybos priemones, 800 artilerijos sistemas, 249 raketų paleidimo sistemas, 2614 transporto priemonių ir 15 laivų bei katerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(0)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: