[Žinios trumpai] V. Gerasimovas antrą kartą išsiųstas į Ukrainos frontą: iš baimės iš karto pridėjo į kelnes – skelbiama, kuo viskas baigėsi (Foto)  ()

Gerasimovas vėl fronte?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašas apie RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadovo Valerijaus Gerasimovo kelionę pas savo karius Ukrainoje pasirodė esą melagiena. Rusai vėl pamiršo pašalinti geoduomenis iš vaizdo įrašo.

Apie tai savo „Twitter“ paskyroje parašė Rusijos karo ekspertas, „Conflict Intelligence Team“ įkūrėjas Ruslanas Levijevas.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija liepos 2 dieną išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Gerasimovas „tikrina Rusijos karių grupes, dalyvaujančias „specialiojoje karinėje operacijoje“ Ukrainoje“. Tiesą sakant, tai yra penkių Generalinio štabo vadovo nuotraukų koliažas, darytas nežinomoje vietoje.

Paaiškėjo, kad vaizdo įrašas – melagiena. Sprendžiant iš vaizdo įrašo vietos, nuotraukos darytos „iPhone 12 Pro Max“ telefonu prieš du mėnesius – gegužės 5 d.

 

„Beje, Gerasimovas į Belgorodą atvyko tik gegužės 3 d.... Matėme jį gyvą ir sveiką įlipantį į lėktuvą“, – patikslino Levijevas.

Situaciją su Gerasimovu „Telegram“ pakomentavo Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka. Jis pažymėjo, kad vaizdo įrašas buvo paviešintas pasklidus gandams apie gresiantį generolo atsistatydinimą iš RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadovo pareigų.

 

„Kai ketvirtadienį išplatinau informaciją, gautą iš savo žvalgybos šaltinių, jog Putinas ketina atleisti generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą, Kremliuje kilo skandalas dėl priešlaikinio informacijos nutekinimo. Putinas jau pats nusprendė, kad Gerasimovą reikia pakeisti, bet dar neapsisprendė kuo. Tai, kad paviešinau Gerasimovo girtavimo faktą ir tai, kad jis jau de facto išėjęs į pensiją, sumaišė kortas skirtingoms Putino aplinkos grupėms. Jie nerado nieko geresnio, kaip Rusijos gynybos ministerijos svetainėje paskelbti senų gegužės pradžios Gerasimovo nuotraukų koliažą“, – informacija dalijosi Geraščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: