[Žinios trumpai] Ukraina išvengė šiurpaus „Ilovaisko katilo“, skelbia, kas iš tikro įvyko Lysyčanske  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kreipėsi į savo piliečius, paaiškintos pasitraukimo iš Lysyčansko priežastys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paragino nekaltinti Ukrainos kariškių ir išsamiai paaiškino, kodėl gynėjai paliko Lysyčanską.

Liepos 3 dieną Ukrainos kariuomenė pasitraukė iš paskutinio Ukrainos kontroliuojamo miesto Luhansko srityje -  Lysyčansko. Kovos dėl gyvenvietės prasidėjo birželio pabaigoje, rusų užpuolikams užėmus sunaikintą Severodonecką. Ukrainos ginkluotosios pajėgos prašo nekaltinti gynėjų išdavyste ir paaiškino priežastis, kodėl teko priimti sunkų sprendimą.

„Pėstininkų ir artilerijos skaičiumi Rusija turi rimtą pranašumą. Ir, svarbiausia, turi sviedinių. Mes saugome savo karius ir nedarome taip, kaip Rusija, kuri mėto mėsą į visas puses", - sakė Ukrainos Ginkluotosios pajėgos.

Užpuolikams perėmus kontrolę Zolotarevkos kaime, žiedas beveik užsidarė. Jeigu iš ten Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai nepasitrauktų, pasikartotų Ilovaisko įvykiai (2014 m. Donbaso karo mūšis, kurį Ukraina pralaimėjo, apsupus jos kariuomenę). 

 

„Taip išgelbėjome techniką, o svarbiausia – savo karių gyvybes. Todėl supraskite“, – rašome pranešime. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažadėjo grįžti į Luhansko sritį ir atstatyti viską, ką sugriovė įsibrovėliai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: