[Žinios trumpai] Katastrofa Rusijoje! Po didžiulės atakos Belgorode sugriauta 50 namų, yra aukų, surastos rusiškos raketos, kokių Ukraina net neturi (Video)  (10)

Nerami naktis Belgorode: žuvę ir sužeisti žmonės, sugriauti namai, kilę gaisrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po „garsių garsų serijos“, kaip juos savo „Telegram“ kanale apibūdino Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas, buvo iš dalies sugriauta 11 daugiabučių ir 39 privatūs namai. Jau žinoma, kad 5 žmonės žuvo ir keturi sužeisti.

Remiantis Belgorodo srities gubernatoriaus RF informacija, liepos 3-iosios naktį „mieste pasigirdo virtinė garsių garsų“. Pasak pareigūno, incidento priežastys kol kas nežinomos, tačiau Gladkovas teigia, kad Rusijos oro gynybos sistema veikė.

„Belgorodo mieste pasigirdo garsių garsų serija. Majakovskio g. 23 dega privatus gyvenamasis namas. Visos operatyvinės tarnybos dirba vietoje“, - rašė Gladkovas.

Sprogimų metu iš dalies sugriauti 45 namai, iš jų 11 daugiabučių ir 34 privatūs. 5 privatūs namai visiškai sugriauti. Gladkovo teigimu, per sprogimus nukentėjo 4 žmonės, du iš jų, vyras ir 10-metis vaikas, nuvežti į ligoninę. Pareigūnų teigimu, vyro būklė kritinė. Anksčiau Belgorodo srities gubernatorius pranešė apie 3 žuvusius žmones.

„Šiandien rangovai atliks visus reikiamus matavimus ir pradės atstatymo darbus“, – sakė Belgorodo srities gubernatorius.

 

Kiek vėliau „Telegram“ kanale „Tin Belgorod“ pasirodė informacija, kad Belgorode buvo rasti dar 2 mirusių žmonių kūnai. Kanalas nurodo, kad jie nukentėjo miesto apšaudymo metu. Kūnai buvo rasti po vieno namo griuvėsiais.

Kanalas „Ria Melitopol Telegram“, remdamasis Rusijos žiniasklaida, praneša, kad po sprogimo rastos oro gynybos sistemos „Pantsyr“ dalys. Ukrainos ginkluotosios pajėgos tokių ginklų neturi, tai Rusijos trumpojo nuotolio oro gynybos sistema.

 

Socialiniuose tinkluose paskelbta daugybė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti sprogimai ir blyksniai naktiniame danguje, taip pat padaryta žala infrastruktūrai.

„Atrodo, kad žuvę Belgorodo gyventojai (šiuo metu pranešama apie penkis) tapo savo kariuomenės aukomis. Kas tai buvo, tyčinė provokacija ar klaida, netrukus paaiškės remiantis Rusijos valdžios pareiškimais“, - rašo vienas iš vartotojų žiniatinklyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(3)
(109)

Komentarai (10)