[Žinios trumpai] Putiną šlovinęs rusas kardinaliai keičia nuomonę apie karą: „Ko tylite bailiai? Noriu sustabdyti šią beprotybę!“  ()

Jūreivio Jegoro Škrebeco, žuvusio kreiseryje „Maskva“, tėvas Dmitrijus Škrebecas po sūnaus mirties radikaliai pakeitė retoriką Rusijos valdžios institucijų ir „specialiosios operacijos“ atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus 2,5 mėn. nuo sūnaus žūties (kuris, remiantis oficialiais Rusijos valdžios institucijų duomenimis, yra įtrauktas į dingusiųjų sąrašą) tėvas savo paskyroje socialiniame tinkle „Vkontakte“ paragino nutraukti karą. Škrebecas, aštriai kritikuodamas Putiną ir reikalaudamas jo atsistatydinimo,  pareiškė, kad rusai ir ukrainiečiai turi „pradėti dialogą“.

„Vaikinai, kuriems po 18-19 metų, grįžta karstuose. Kas čia per įbauginti tėvai? Kodėl jie tyli? Tylėkit, bailiai. Užtenka karstų, kuriuose guli jauni vaikinai, užtenka, seni, išeik ir prašyk Kristaus atleidimo už pralietą kraują! Rusai ir ukrainiečiai, aš noriu, kad nustotume žudyti vieni kitus. Noriu sustabdyti šią beprotybę! Pasikalbėkime!“ – rašo žuvusio jūreivio tėvas.

 

Pirmosiomis savaitėmis Škrebecas aktyviai palaikė Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainos teritoriją. Iki vasario 24 dienos jis socialiniuose tinkluose rašė, kad šią šalį reikėtų ištrinti iš pasaulio žemėlapio, ir paragino Vladimirą Putiną „nekeisti kurso Ukrainoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: