[Žinios trumpai] Neįtikėtina, kas vyksta pasaulyje: net Marokas praspyrė Rusiją, nepadėjo didžiulis diplomatų spaudimas  ()

Dar vienas Kremliaus sąjungininkas atsisako padėti Rusijai apeiti sankcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva ir toliau ieško importo tiekimo kanalų per sąjungininkų uostus, tačiau dauguma vilčių išlaikyti verslą nepasiteisina.

Rusija tikėjosi apeiti Vakarų sankcijas ir organizuoti importą per Maroko uostus. Tačiau diplomatų ir verslo pastangos buvo bergždžios. Šiaurės Afrikos šalis nenori kištis į Kremliaus avantiūrą ir atsisakė Kasablankoje statyti naują perkrovimo terminalą, kuris tvarkytų Rusijai skirtus krovinius. Taip pat Maskvai neduotas leidimas statyti prekybos centrą, per kurį Rusijos Federacija galėtų įsigyti prekių iš trečiųjų šalių, rašo „Finanz“.

Rusijos pareigūnai ilgą laiką įtikinėjo Maroko partnerius sukurti bendrą centrą, galintį pakeisti padėtį dėl Rusijai pritaikytų sankcijų, uždarant Europos uostus.

Tačiau užsienio politikai Kremliaus įtikinėjimams nepasidavė. Tai reiškia, kad Rusija vis dar lieka su neišspręsta importo atkūrimo problema.

Vien birželį pristatymai į Rusijos Federaciją iš užsienio sumažėjo 40 proc. Rusijos Federacijos ekonominės plėtros ministerijos prognozės nuvilia: BVP ir investicijos į ilgalaikį turtą neatsigaus iki 2025 metų ir nepasieks 2021 metų lygio. Labiausiai nukentės naftos ir dujų eksportas. Maskva praras Europos rinką ir šio nuostolio negalės kompensuoti net nukreipdama eksporto srautus kitomis kryptimis. Be to, žadamas nedarbo didėjimas, o vadinamasis importo pakeitimas turės pasekmes, 2021 metų lygį pasieks tik 2025 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()