[Žinios trumpai] Rusija giriasi, kad Ukrainoje jau naudoja „Stalino kūjį“, bet kas tai yra iš tikrųjų?  ()

Rusijos kariuomenė vis dar naudoja pasenusias haubicas D-20.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas teigia, kad  Ukraina pradeda eksploatuoti galingą ir modernią įrangą – tokią, apie kokią prieš kelis mėnesius galėjo tik pasvajoti. Tuo tarpu Rusijoje nuolat teigiama, kad rusiški ginklai vis tiek yra geresni.

Rusijos propagandistas Aleksandras Sladkovas, kaip ir priklauso, giria Rusijos kariuomenės karinę galią. Viename iš savo pasakojimų Sladkovas išdidžiai pademonstravo, kaip okupantai kovoja su Ukraina, pasitelkę haubicas D-20. D-20 buvo sukurta 1947 metais. Tai yra, kol Ukraina ginkluojasi ir modernizuojasi moderniais karinės technikos modeliais, Rusijos kariai išdidžiai demonstruoja persenusius ginklus.

Taigi „Stalino kūju“ vadinamos 152 mm haubicos šūvio nuotolis yra ne didesnis nei 18 km. Tuo tarpu Ukraina jau naudoja HIMARS. Aišku, tai - visiškai skirtingos klasės ir paskirties ginklai, bet rusai giriasi D-20, kai ukrainiečiai jau atakuoja jų užnugario bazes ir amunicijos sandėlius.

 

Bet gal nieko keisto - Putino armijos vyrai jau buvo pastebėti ant T-62 tankų, kurių gamyba buvo nutraukta prieš pusę amžiaus. Taip pat, remiantis Ukrainos karinės žvalgybos informacija, rusai jau atvėrė karinius sandėlius Sachalino saloje - ginklai ir iš ten bus tempiami į Ukrainą.

(38)
(4)
(34)

Komentarai ()