[Žinios trumpai] Susipažinkite: Rusijos tankų siaubas, geriausias ukrainietiškas prieštankinis kompleksas „Stugna-P” (Video)  ()

Pasak karo eksperto Glebo Parfenovo, prieštankinių raketų sistema tapo vienu iš Ukrainos karinio-pramoninio komplekso proveržiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp daugybės įvairių prieštankinių raketų sistemų, kurios dabar naudojamos Ukrainos armijoje, išsiskiria „Stugna-P“, gaminama „Luč“ Kyjive.

Prieštankinių raketų sistema „Stugna-P“ yra valstybinio Kyjivo projektavimo biuro „Luč“ gaminys. Tai antros kartos prieštankinis kompleksas, o tai reiškia, kad operatorius turi nukreipti raketą pagal lazerinį žymeklį į taikinį.

Ukrainos kariuomenė puikiai įvaldė „Stugną“. Su jos pagalba kariai sunaikino ne tik priešo šarvuočius, tankus ir pėstininkų kovos mašinas, bet net Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų sraigtasparnį ir patrulinį katerį.

Ekspertas apie prieštankinį kompleksą „Stugna-P“

Politinių tyrimų centro „Doktrina“ Saugumo krypties koordinatorius Glebas Parfenovas įsitikinęs, kad „Stugna-P“ tapo vienu iš Ukrainos karinio-pramoninio komplekso proveržių. Tai kelis kartus pigiau nei „Javelin“ ir leidžia šaudyti iš saugios vietos.

 

„Lazeriu valdomos raketos leidžia tiksliau pataikyti į priešą. Tačiau vaizdo įrašų skaičius su smūgiais į priešo įrangą kalba pats už save. Tikiuosi, kad po karo kompleksas „Stugna-P“ užims garbingą vietą pasaulinėje rinkoje“, – teigė Parfenovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()