[Žinios trumpai] Ukraina atskleidė slaptą misiją - kaip į Gyvačių salą vyko specialios Ukrainos pajėgos, ką jos ten veikė ir kaip reagavo rusai  ()

Ukrainos kariuomenė papasakojo specialiosios operacijos, skirtos atgauti Gyvačių salos kontrolę, detales.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 [Žinios trumpai] Ukraina atskleidė slaptą misiją - kaip į Gyvačių salą vyko specialios Ukrainos pajėgos, ką jos ten veikė ir kaip reagavo rusai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, liepos 7 d., Ukrainos ginkluotosios pajėgos iškėlė valstybės vėliavą Gyvačių saloje, išlaisvintoje iš rusų okupantų rankų. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė savo „Facebook“ puslapyje papasakojo specialiosios operacijos detales.

Nors Rusija paliko salą, ukrainiečiai į ją turėjo keliauti atsargiai. Tuos vandenis atidžiai stebi rusų pajėgos, o ir pačioje Gyvačių saloje galėjo būti skaudžių siurprizų. 

 

Teigiama, kad pirmieji prie tuščios salos priartėjo 73-iojo karinio jūrų laivyno centro kovotojai. Po to specialiosios pajėgos leido pagrindinės grupės valtims priartėti ir davė ženklą tęsti specialiąją operaciją. Tada saloje išsilaipino inžinieriai, kurie, išvalę minų laukus, sukūrė koridorių likusiai grupės daliai. Antrajame Ukrainos kariuomenės išsilaipinimo saloje etape kovotojai apžiūrėjo teritoriją ir iškėlė Ukrainos valstybinę vėliavą.

 

Tuo metu grupė priešo karo laivų pajudėjo link Gyvačių salos. Ukrainos gynėjams palikus salą, priešo pajėgos pradėjo ataką raketomis, kuri apgadino molą. Nė vienas iš Ukrainos karys nebuvo sužeistas, visa grupė saugiai grįžo į žemyną.

(33)
(2)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: