[Žinios trumpai] Ždanovas: sunaikinti kariniai sandėliai duos žvėrišką rezultatą, priešakinėms linijoms bus krachas  ()

Situacija Donbase stabili, mano karo ekspertas O. Ždanovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 [Žinios trumpai] Ždanovas: sunaikinti kariniai sandėliai duos žvėrišką rezultatą, priešakinėms linijoms bus krachas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Ždanovas įvertino esamą situaciją Donbase, pavadindamas ją daugiau ar mažiau stabilia, taip pat atkreipė dėmesį į išaugusią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnies galią.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas projekto „FREEDOM“ eteryje kalbėjo apie Ukrainos kariuomenės sėkmę rytų kryptimi. Anot jo, net pavojingiausiame ruože (Bachmute ir Slovjanske) padėtis daugmaž stabili.

„Laikome frontą naujose pozicijose, o priešas dar negali vykdyti puolimo operacijų. Kai kuriose srityse mums net sekasi. Turiu omenyje Zaporožę, Chersoną ir Krivoj Rogą“, – sakė analitikas.

Po to laidos vedėjas pabrėžė, kad pastarosiomis dienomis pasigirdo daug žinių apie sprogimus priešo amunicijos sandėliuose. Žurnalistui pasiteiravus, kaip tai paveiks Rusijos kariuomenės kovinį pajėgumą, Ždanovas atsakė:

„Tai paveiks ne šiandien, o po dviejų ar trijų dienų, kai baigsis karinės amunicijos atsargos, tai yra tos, kurios sutelktos prie fronto linijos ir pačiose pozicijose. Tada taip, tai turės labai didelę įtaką, nes ten į orą skrenda šimtai, tūkstančiai tonų amunicijos. Jau artėjame prie dviejų dešimčių sunaikintų sandėlių. Ir jei ir toliau dirbsime šia kryptimi, jų fronto linijoje įvyraus badas, kaip kadaise buvo pas mus“.

Ždanovo teigimu, tokia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė tiesiogiai susijusi su gautais naujais ginklais, taip pat su tuo, kad yra pakankamai amunicijos. Faktas yra tas, kad anksčiau turėjome „Smerč“ sistemas, kurių paleidimo nuotolis siekė iki 70 km, tačiau joms šaudmenų buvo kritiškai mažai, o dabar ši situacija išsilygino“, – pastebėjo ekspertas. Taigi Ukrainos kariuomenės šaudymo pajėgumai palaipsniui didėja.

 

„Kuo daugiau paleidimo įrenginių, tuo daugiau ugnies jėgos turėsime ir tuo platesnį frontą galėsime uždengti šiais tiksliai valdomais šaudmenimis“, – aiškino Olegas Ždanovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: