[Žinios trumpai] Rusija paskelbė naftos karą Kazachstanui – sustabdytas naftos eksportas  ()

Rusijos valdžia sudavė antrą smūgį Kazachstano naftos eksportui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-07 [Žinios trumpai] Rusija paskelbė naftos karą Kazachstanui – sustabdytas naftos eksportas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija blokavo Kazachstano naftos eksportą po naujų prezidento Tokajevo pareiškimų padėti Europai susidoroti su energetikos krize, kurią sukėlė sumažėjęs angliavandenilių tiekimas iš Rusijos. Rusijos naujienų agentūros praneša, kad teismas Novorosijske (Krasnodaro sritis, Rusija) nurodė 30 dienų sustabdyti Kaspijos vamzdynų konsorciumo veiklą po to, kai buvo aptikti aplinkosaugos pažeidimai.

Būtent šis terminalas yra vieta, per kurią vyksta Kazachstano naftos eksportas. Per metus terminalas iš Kazachstano gauna 67 mln. tonų žaliavos, per kurį nafta pakraunama į tanklaivius ir siunčiama eksportui. Formali teismo sprendimo priežastis – tariamai konsorciumo darbe aptikti „aplinkosaugos pažeidimai“.

Rusijos ekonomikos analitikas ekspertas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ pažymi, kad Rusija per trumpą laiką sudavė antrą smūgį Kazachstanui, bandydama blokuoti Kazachstano naftos eksportą. Anot jo, tai tiesiogiai susiję su prezidento Tokajevo pasisakymais ekonomikos forume Sankt Peterburge.

 

„Tai jau antras smūgis Kazachstanui per trumpą laiką. Ir viskas dėl to, kad prezidentas Tokajevas viešai prieš Putiną išreiškė savo šalies poziciją. Niekas nesikeičia, Kremlius kuria priešus“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()