Malomužas paviešino, kokie galingi įvykiai vyksta Ukrainos užnugaryje - „Rusija tam nepasirengusi, vyksta tiesiog grandiozinis pasiruošimas“ (Video)  (0)

Liepos - rugpjūčio mėnesį situacija gali kardinaliai pasikeisti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-07 Malomužas paviešino, kokie galingi įvykiai vyksta Ukrainos užnugaryje - „Rusija tam nepasirengusi, vyksta tiesiog grandiozinis pasiruošimas“ (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo lūžis jau greitai, o „Rusija tam nepasirengusi“, – sakė Malomužas. Nikolajus Malomužas pažymėjo, kad liepa-rugpjūtis yra laikotarpis, kai įvyks Ukrainai palankūs posūkiai, tai tiesiogiai susiję su Vakarų ginklų tiekimu.

Valstybės veikėjas ir buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos pirmininkas Nikolajus Malomužas pritarė Kirilo Budanovo prognozei, kad karas kitais metais baigsis Ukrainos pergale ir susigražinus 1991-ųjų sienas.

Tačiau jis pabrėžė, kad tai tik bendras, sisteminis ir planinis scenarijus, o įvykių raidos scenarijai gali būti skirtingi, tačiau viskas rodo Budanovo prognozės teisingumą, nes ginklų tiekimas pradėjo aktyviai vykti. Malomužas apie tai kalbėjo televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje.

„Po trečiojo Ramšteino susitikimo, po NATO viršūnių susitikimo, po veiksmingų valstybių vadovų ir gynybos ministrų derybų, sudarius grafikus, žinoma, įrangos ir ypač ginklų jau laukiama ne dešimtimis, o šimtais“, – sakė ekspertas. Pavyzdžiui, savaeigių pabūklų ir haubicų sistemų gali būti 600, o ne 140, kaip planuota anksčiau, priešraketinių ginklų – jau per 60-70, o HIMARS skaičius taip pat gerokai padidės.

„Liepos mėn. ateis pagrindinė dalis, o rugpjūtį ateis antroji dalis, su labai galingais ginklų komponentais. Tai raketos, priešlėktuvinės sistemos, galinga oro gynyba, labai stiprios haubicos", – sakė M. Malomužas. Tada jis pridūrė, ateis ir vokiečių, britų, prancūzų, amerikiečių ginkluotė, be to, čekai, lenkai, australai taip pat skirs naujas partijas.

 

Kitas svarbus momentas – keli tūkstančiai ukrainiečių karių yra mokomi dirbti su vakarietiška ginkluote ir technika. Svarbiausias dalykas yra sudėtingų raketų sistemų įsisavinimas, kuris turi būti baigtas per 2-4 savaites.

Įsibėgėja ir specializuotų rezervų rengimas. „Rusijoje jie ruošiami dvi savaites ir metami į mūšius, o Ukrainoje ruošiami keturias savaites, užtrunkant ir iki dviejų mėnesių. Jau buvo apmokytos labai galingos įvairios formuotės (šauliai, specialiosios pajėgos ir kt.), kurios yra pasirengusios galingoms puolimo operacijoms, priešo atmušimui, sabotažo operacijomss užnugaryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(219)
(1)
(218)

Komentarai (0)