[Žinios trumpai] Rustamzade: „Ukrainos taktika tikrai veikia, ji surado Rusijos Achilo kulną“  ()

Dabartinės Rusijos įrangos atsargos yra okupacinės kariuomenės silpnoji pusė. Rusija galės papildyti savo tankų, lėktuvų ir artilerijos nuostolius dar vieną ar du mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiai nuomonei neseniai duotame interviu pritarė Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų karininkas ir karo analitikas Agilas Rustamzade.

„Jie tikrai praranda galimybę tiekti kariuomenei techninę įrangą. Skaičiuojant tankus ir artileriją, kuriuos jie yra sukaupę, iš jų jie gali panaudoti apie 10-15 proc. Tai nemažas kiekis, tarkime, 300-500 tankų. Tai reiškia, kad per 1-2 mėnesius jie turės galimybę papildyti kariuomenę įranga. Priešas turi būti puolamas siekiant sunaikinti jo įrangą, kuri ir yra jo Achilo kulnas“, – sakė Rustamzade.

Eksperto teigimu, Rusijos pajėgumai kasdien mažėja. Šis pažeidžiamumas turi būti spaudžiamas Ukrainos kariuomenei tol, kol priešas nesugebės kompensuoti savo artilerijos, MLRS ir aviacijos nuostolių.

Primename, kad naujausiais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainos gynėjai sunaikino daugiau kaip dešimt tūkstančių vienetų priešo technikos. Tai apima 1594 tankus, 806 artilerijos sistemas, 217 lėktuvų ir 187 sraigtasparnius.

 

 

Kalbant apie personalo nuostolius, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pašalino 36 350 priešininkų. O Ukrainos prezidento kanceliarijos duomenimis, bendras žuvusių ir sužeistų Rusijos karių skaičius pasiekė 115 tūkst.

(96)
(0)
(96)

Komentarai ()

Susijusios žymos: