[Žinios trumpai] Buvęs FSB pulkininkas: Putinas skubiai nori derybų, nes „bijo, kad tuoj prasidės Rusijos kariuomenės deginimas, atakos bus nesustabdomos“  ()

Rusijos opozicijos politikas, į pensiją išėjęs Rusijos FSB pulkininkas Genadijus Gudkovas pasakojo, kas nutiks Rusijai po Ukrainos pergalės ir kodėl Putinas nori derybų dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Gudkovo, niekas nenori susieti savo ir savo žmonių likimo su Putinu. Visų pirma, pažymi jis, kalbame apie Lukašenką, kuris, būdamas patyręs intrigantas, vėl galės apsukti visus aplink pirštą, įskaitant ir Lavrovą. Politikas mano, kad po Ukrainos pergalės Rusijoje prasidės destruktyvūs procesai, kurie greitai prives prie Putino režimo žlugimo. Tačiau, pažymi jis, gyventojai dabar yra taip paveikti propagandos, kad prireiks metų, kol jiems grįš protas.

„Idiotizmas yra pusė Rusijoje valstybinės politikos“, – pabrėžia Genadijus Gudkovas.

Pasak jo, V. Putinas nori kuo greičiau pasodinti Ukrainą prie derybų stalo. „Nes jis supranta, kad dabar prasidės kontrpuolimas, dabar prasidės Rusijos kariuomenės deginimas. Ir tada bus be galo sunku derėtis su Vakarais. O dabar norima primesti Ukrainai ne itin malonią (bet malonią Putinui) taiką“, – aiškina Genadijus Gudkovas.

Kad Rusija pasikeistų Rusiją, pasak Gudkovo, jai reikia karinio pralaimėjimo, nes vien didžiulis karstų skaičius iš Ukrainos nieko nekeičia. Visų pirma, anot jo, žuvo 30 tūkstančių – tiek pat žūva keliuose. Be to, pastebi politikas, Rusija visada kariavo nepagrįstai didelių savo karių ir karininkų aukų kaina.

 

„Rusija yra pripratusi prie tokio aukų skaičiaus, kasmet patiria nuostolių kaip per kare, todėl 30 000 žmonių ten apskritai nieko nestebina“, – teigia Genadijus Gudkovas.

(89)
(3)
(86)

Komentarai ()

Susijusios žymos: