[Žinios trumpai] Putinas turi rimtų problemų – jo reitingai kosminiu greičiu kala į dugną  (1)

Rusijos gyventojai pradeda matyti tiesą apie karą su Ukraina, dėl ko sumažėjo parama valdžiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-06 [Žinios trumpai] Putinas turi rimtų problemų – jo reitingai kosminiu greičiu kala į dugną  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius, pradėdamas karą prieš Ukrainą, akivaizdžiai tikėjosi diktatoriaus Vladimiro Putino reitingo augimo pagal Krymo scenarijų. Tačiau taip nėra. Parama valdžios institucijoms Rusijos Federacijoje žlunga.

Įrašą apie tai paskelbė įtakingas Rusijos „Telegram“ kanalas „Кремлевский мамковед“. Šaldytuvas laimi prieš televiziją: 2/3 gyventojų nepasitiki savo prezidentu – Vladimiro Putino pasitikėjimo reitingas sumažėjo 8 procentiniais punktais – nuo ​​43 % iki 35 %.

Pritarimo ir pasitikėjimo prezidentu reitingai kartu virsta disonansu. Levados centro atlikto tyrimo duomenimis, prezidento politikai pritaria 81 % apklaustųjų, tačiau juo pasitiki tik 35 %. Panaši situacija klostosi ir su Rusijos Federacijos premjeru Mišustinu.

Respondentai bijo neigiamai atsakyti į valstybės politikos patvirtinimo klausimą ir pateikti socialiai patvirtintus atsakymus.

Pasitikėjimo klausimas tiesiogiai nesusijęs su požiūriu į dabartinę valdžią ir yra daug reprezentatyvesnis.

Teigiama dinamika pastebima tik tarp diplomatų ir kariškių:

Užsienio reikalų ministro Lavrovo ir Gynybos ministro Šoigu pritarimas išaugo atitinkamai nuo 15 % iki 18 % ir nuo 16 % iki 17 %. Tačiau dinamika nežymi ir negalima kalbėti apie rimtą paramos padidėjimą minėtiems, jau nekalbant apie Maskvos merą Sobianiną ir kitus, esančius statistinės paklaidos srityje.

 

Atsižvelgiant į „specialiosios operacijos“ ekonominių ir socialinių pasekmių raidą, paramos valdžios kursui lygis dar kris. Rusai gali pradėti pastebėti, kad išlaidos išaugo, atlyginimai mažėja, o „specialiosios operacijos“ dinamika nepastebima – visa tai kartu neišvengiamai privers persvarstyti savo ištikimą požiūrį į režimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(4)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: