[Žinios trumpai] Tokios audros nesitikėjo niekas: žinutė apie HIMARS sunaikinimą įsiutino rusus, žiniasklaida išjungia komentarus  (4)

Paskelbti „vaizdo įrodymai“ dėl HIMARS sunaikinimo neįtikino net rusų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-07 [Žinios trumpai] Tokios audros nesitikėjo niekas: žinutė apie HIMARS sunaikinimą įsiutino rusus, žiniasklaida išjungia komentarus  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete išjuoktas Rusijos Federacijos gynybos ministerijos paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame vaizduojamas HIMARS sunaikinimas Ukrainoje.

Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad buvo sunaikinta 2 iš 4 HIMARS daugkartinio paleidimo raketų sistemų (MLRS), perduotų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tačiau paskelbti „vaizdo įrodymai“ neįtikino net rusų. „Russia Today“ išjungė naujienos komentarus. Tuo tarpu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas feisbuke oficialiai paneigė Rusijos Federacijos gynybos departamento pranešimą.

Liepos 6 dieną Rusijos gynybos ministerija paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas raketos smūgis iš bepiločio orlaivio, teigdama, kad jis neva rodo HIMARS sunaikinimą Ukrainoje. Vaizdo įraše neįmanoma suprasti, kas tiksliai nukentėjo. Matoma tik tai, kad raketa praskriejo pro taikinį.

Po įrašu pasipylė komentarai:

„Kaip suprasti, kad čia HIMARS“?;

„Nematau jokio sunaikinimo“;

„Kažkoks purvinas video. Nieko nesimato“;

„Nieko nematau!!!“, – piktinosi rusai. Pasipiktinusių pranešimų buvo tiek daug, kad propagandos šaltinis „Russia Today“ išjungė galimybę komentuoti vaizdo įrašą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas patikino, kad žinia apie HIMARS sunaikinimą yra netikra. „Mūsų amerikiečių partnerių teikiamos raketų sistemos HIMARS nuolat smogia į strategiškai svarbius priešo taškus, o tai lemia milžiniškus okupacinių pajėgų įrangos, personalo ir paramos nuostolius“, – nurodė Ukrainos kariškiai.

 

Situaciją apie Rusijos klastotę „Telegram“ pakomentavo Ukrainos žurnalistas, karo ekspertas Oleksandras Kušnaris. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad rusai pranešė apie dviejų sistemų sunaikinimą, o ne visas keturias. Jis patikino, kad tai ne atsitiktinumas.

 

„Rusijos vadovybė atsidūrė labai sunkioje padėtyje nuo tada, kai JAV MLRS įžengė į frontą. Dabar Kremliaus kariniams vadovams rūpi bent jau sumažinti nepasitenkinimo nuotaikas tarp savo pavaldinių, kurie dabar nervinasi dėl galimybės patekti į bazę prie Melitopolio, ties kuria anądien praskriejo 24 raketos. Įdomu ir tai, kad Putino agresijos ministerija paskelbė likvidavusi lygiai du, o ne visus keturis HIMARS. Kodėl? Nes jei tu meluotų apie visų keturių HIMARS sunaikinimą, būtų labai sunku paaiškinti savo kariškiams ir pavaldiems okupantams, kodėl tęsiasi HIMARS atakos, kaip tai įvyko ką tik Donecko Azotny mikrorajone“, – rašė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(3)
(112)

Komentarai (4)