[Žinios trumpai] Karo ekspertas: prie Lukašenkos galvos užtaisytas ginklas, situacija labai pavojinga  ()

Baltarusijos kariuomenė nėra silpna, bet ir nėra gausi. Tačiau nuvertinti varžovą yra didžiausia klaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos prezidentu save vadinantis Aleksandras Lukašenka – politinis lavonas, galvojantis, kaip išgyventi fiziškai, nes Putinas prie galvos laiko užtaisytą ginklą. Tuo pat metu Ukraina turėtų ruoštis galimam Baltarusijos puolimui.

Apie tai liepos 4 d. kanalo „1 + 1“ telemarotone kalbėjo karo ekspertas Piotras Černikas.

„Lukašenka yra politinis lavonas visomis prasmėmis. Jis yra nelegalus ir neteisėtas tiek tarptautinės teisės rėmuose, tiek savo šalyje. Putinas laiko užtaisytą ginklą prie jo galvos tiesiogine to žodžio prasme. Lukašenka galvoja, kaip fiziškai išgyventi“, – sakė jis.

Anot karinio eksperto, Ukraina neturėtų nuvertinti Baltarusijos kariuomenės ir turėtų būti pasirengusi jos puolimui.

„Nesutinku su nuomone, kad Baltarusijos kariuomenė yra silpna. Ji nėra gausi ir tai tiesa, tačiau priešo neįvertinimas yra didžiausia klaida, kurią galima padaryti. Senovės Kinijos karo strategas Sun Tzu mus moko, jog nereikia tikėtis, kad priešas nepuls, nes jis tikrai puls. Turime padaryti viską, kas įmanoma, kad jo atakos kaina taptų itin didelė“, – sakė Piotras Černikas.

Jo nuomone, pasienyje su Baltarusija reikėtų statyti užtvaras ir pastatyti oro gynybos sistemas.

„Ar įmanomas smūgis? Aš į tai žiūrėčiau labai rimtai ir daryčiau viską, kas įmanoma, visų pirma dėl inžinerinių barjerų ir prieštankinių raketų sistemų kūrimo potencialaus smūgio atveju. Tiesa, turiu nurodyti: čia yra tam tikras natūralus sąjungininkas, geografinis, tai ­– didžiulė miškų juosta ir vadinamos Pripetės pelkės. Jei priešas puls, greičiausiai jis judės keliais. O kaip įveikti priešą keliuose mes jau išmokome pirmosiomis karo dienomis“, – sako ekspertas.

 

Piotro Černiko teigimu, kariai iš Baltarusijos gali pasirinkti bet kurią įsiveržimo į Ukrainą kryptį.

„Jie turi labai specifinę taktinę logiką, kuri kartais atrodo nesuprantama. Tai yra, jie tikrai gali smogti bet kurioje vietoje, ir tą vietą, kuri šiuo metu atrodo nelogiška. Todėl reikia kuo atsargiau susitelkti“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()