[Žinios trumpai] Donbasas skendi liepsnose: sprogsta viskas, ką Rusija į čia tempė paskutinius 8 metus  ()

Rusijos Federacijos okupacinių pajėgų Donbase demilitarizacija įsibėgėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai naudoja tolimojo nuotolio NATO artileriją, kad demilitarizuotų Rusijos okupuotas Donbaso teritorijas. Sunaikinta mažiausiai 10 Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų amunicijos sandėlių. Apie tai savo „Telegram“ paskyroje rašė Izraelio gynybos pajėgų karininkas, karo ekspertas Yigalas Levinas. „Į orą skraido sandėliai su ginklais, raketomis ir sviediniais“, – sakė Levinas.

Jis pastebėjo, kad apie pusė sunaikintų sandėlių buvo ypač dideli. Jų netektis itin skaudi okupacinei Rusijos Federacijos kariuomenei. Levinas priminė, kad iki pirmosios Rusijos invazijos 2014 metais Donbasas buvo ne tik išsivysčiusi Ukrainos sritis, bet ir tikrai demilitarizuota zona. Ukrainos karių skaičius ten buvo menkas, palyginti su okupaciniu kontingentu, kurį Rusijos Federacija sutelkė šioje teritorijoje per 8 metus.

Okupantai didžiulį technikos ir amunicijos kiekį paslėpė apgyvendintose vietovėse, sąmoningai keldami pavojų civiliams gyventojams.

„Dabar atėjo laikas Donbaso demilitarizacijai ir ji įsibėgėja. Donbaso demilitarizacija tęsis iki visiško jo išlaisvinimo, “ – rašė Levinas. Jis pripažino, kad per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgius į Rusijos karinius objektus, esančius okupuotuose miestuose ir kaimuose, deja, galimi civilių gyventojų nuostoliai.

 

„Tie civiliai, kurie bijo, kad sprogus sandėliui jie ar jų artimieji nukentės, turėtų prašyti pagalbos ne Ukrainos, kuri gindamasi naikina užpuolikus ir agresorius, o Rusijos Federacijos, kuri jau 8 metus taiko raketas į Donecką, Luhanską ir kitus okupuotus miestus“, – pabrėžė Levinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(2)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: