[Žinios trumpai] „Dožd” vyriausiasis redaktorius: „Putinas prisižaidė, iki didžiulio sprogimo trūksta tik lašo” (Video)  ()

Tichonas Dziadko išsakė savo nuomonę apie Rusijos ateitį, taip pat atskleidė karui nepritariančių rusų skaičių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 [Žinios trumpai] „Dožd” vyriausiasis redaktorius: „Putinas prisižaidė, iki didžiulio sprogimo trūksta tik lašo” (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizijos kanalo „Dožd“ vyriausiasis redaktorius Tichonas Dziadko interviu Natašai Vlaščenkai kategoriškai nesutiko su tuo, kad dauguma rusų palaiko karą Ukrainoje.

Anot jo, fašistinėje valstybėje tikrai nėra prasmės tikėti apklausomis, nes tai – oksimoronas. Vietoj to jis pateikė gana įtikinamą argumentą, patvirtinantį faktą, kad daugelis rusų nepritaria Rusijos Federacijos agresijai kaimyninės valstybės atžvilgiu.

„Pirmąsias septynias karo dienas, kai transliavo „Dožd“, vien „Youtube“ per dieną buvo 25 000 000 peržiūrų, o didžioji dalis žiūrovų buvo iš Rusijos Federacijos teritorijos. Neabejoju, kad tarp šios auditorijos yra labai mažai mazochistų, tai yra žmonių, kurie palaiko karą ir tuo pačiu metu žiūri opozicinį televizijos kanalą „Dožd“, – sakė Dziadko. – „Manau, kad realybėje daugiau nei pusė rusų nenori karo“.

Jis taip pat pažymėjo, kad vis dar yra ryškus gyventojų sluoksnis, kurio atstovai visiškai nieko nenori. Per 20 metų jie buvo išmokyti, kad jie nieko nesprendžia: viskas dviprasmiška, visi meluoja ir t. t. O su tokiais reikia kalbėtis kažkaip ypatingai, jokiu būdu nevadinti „debilais“ ar „vata“.

Pokalbio metu Tichonas Dziadko taip pat pripažino, kad jaučia augantį nepasitenkinimą Rusijoje. Tačiau viskas vystosi taip nelogiškai, ne pagal įstatymus ir taisykles, kad labai sunku įsivaizduoti, koks bus paskutinis lašas: visuotinė mobilizacija, laidotuvės ar ekonominių sankcijų pasekmės.

 

„Man atrodo, kad kaupiasi masė, kuri kažkada nupūs dangtį nuo šio arbatinuko, bet nežinau, kas tai nulems“, – pabrėžė žurnalistas.

Tada Nataša Vlaščenka paklausė, kas laukia Rusijos per ateinančius penkerius metus, tačiau pašnekovui vėl buvo sunku atsakyti. Anot jo, viskas priklausys nuo to veiksmų fronte:

  • jei padėtis užsikonservuos ir nesikeis, tai Rusijos Federacija po truputį irs;
  • jei Ukrainos kariuomenė sėkmingai kontratakuos, viskas pasisuks kita linkme;
  • jei, neduok Dieve, bus atskleisti kokie nors į Bučą panašūs nusikaltimai, įvestos griežtesnės sankcijos arba įvyks stebuklas ir Europa atsisakys rusiškų dujų, tai bus dar ir trečias scenarijus.

 

„Tačiau akivaizdu, kad po vasario 24 d. nebus taip, kaip anksčiau. Galų gale, anksčiau ar vėliau sėkmingai visa tai išspręsime, tik norėtųsi, kad tai įvyktų greičiau ir su kuo mažiau žmonių aukų. Be aukų tai neįvyks, bet aš tiesiog noriu, kad jų skaičius būtų kuo mažesnis“, – sakė Tichonas Dziadko.

Visą Tichono Dziadko ir Natašos Vlaščenko pokalbį galite peržiūrėti čia:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: