„Killnet“ paskelbė apie visišką svarbiausios Lietuvos energetikos įmonės blokavimą: skelbiama kokia tikroji situacija  (4)

„Ignitis grupė“ šeštadienį pranešė susidurianti su „didžiausia kibernetine ataka per dešimtmetį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė pranešė nuo nakties patirianti paskirstytų paslaugos trikdymo (DDoS) atakas, kurios sutrikdė jos internetinių svetainių darbą ir elektroninių paslaugų prieinamumą.

„Ignitis grupės“ vadovas feisbuke pranešė, kad vidinės įmonių grupės sistemos dėl atakų nebuvo pažeistos. Taip pat įmonių grupės feisbuko paskyroje pranešta, kad „bendradarbiaujame su Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru ir šiuo metu imamės visų veiksmų, kad atstatytume sistemų veiklą.“ Tokią pat jau žinomą informaciją kiek vėliau feisbuko paskyroje paskelbė ir ESO.

Prieš vidurdienį valstybės valdoma grupė pranešė suvaldžiusi ir apribojusi atakas.

Elektroninės paslaugos klientams vėl teikiamos, tačiau pati ataka prieš infrastruktūrą toliau tęsiasi, gali pasitaikyti sutrikimų.

Plataus mato kibernetinės atakos prieš Lietuvos institucijas ir verslą buvo vykdytos birželio pabaigoje.

Valstybinės institucijos, įmonės, privatus verslas, internetinė žiniasklaida tuomet taip pat patyrė vadinamąsias paskirstytų paslaugos trikdymo (DDoS) atakas. Už jas atsakomybę prisiėmė grupuotė „Killnet“, anot Lietuvos pareigūnų, siejama su Rusijos žvalgyba.

 

Ši grupuotė „Telegram“ socialiniame tinkle šeštadienį paskelbė apie ataką prieš „Ignitis grupei“ priklausantį Energijos skirstymo operatorių (ESO).

ESO bei „Ignitis grupės“ svetainės šeštadienį buvo nepasiekiamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai (4)