[Žinios trumpai] Super sėkminga medžioklė: vienu M777 smūgiu sudaužyta galinga rusiška 203 mm artilerijos sistema (Video)  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos NATO suteiktos M777 haubicos pagalba sunaikino Rusijos savaeigę haubicą „Pion“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2S7 „Pion“ yra sovietinė didelio kalibro savaeigė 203 mm haubica. Ji skirta atakuoti priešo užnugarį, naikinti svarbius objektus iki 47-55 km atstumu. Rusijos Federacija aktyviai naudoja „Pion“ haubicas kare prieš Ukrainą, kartais jomis atakuodama ir civilinius objektus. Ši sistema, naudojama nuo 1976 metų, tiesiog nėra labai taikli, bet manoma, kad rusai kartais tiesiog nesistengia vengti civilinių gyvenviečių - jie tyčia bando sukelti terorą.

Tačiau Ukrainos artileristai toliau intensyviai demilitarizuoja Rusijos kariuomenę: šįkart užfiksuota, kaip sunaikinta 2S7 „Pion“ haubica. RF ginkluotųjų pajėgų ginklo medžioklė buvo nufilmuota:


„Pion“ sunaikinimo operaciją vykdė dvi 40-osios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados. Kovotojai bepiločio orlaivio pagalba kurį laiką stebėjo rusų savaeigių pabūklų judėjimą, o rusams sustabdžius savo kovinę mašiną ukrainiečiai sudavė triuškinantį smūgį.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artileristams užteko tik vieno sviedinio, kad „Pion“ virstų fakelu. Žinoma, kad kariškiai operacijoje naudojo 155 mm M777 NATO kalibro haubicą. Tai labai tikslus ginklas ir ukrainiečiai ne kartą įrodė, kad moka jį naudoti.

(76)
(2)
(74)

Komentarai (1)