Okupantai to tikrai nesitikėjo! Donbase kyla galinga pasipriešinimo banga, apgauti gyventojai masiškai perduoda orkų pozicijų koordinates ukrainiečiams (Video)  ()

„Tūkstančiai žmonių dabar bando jiems atkeršyti. Ir tai yra tiesa, kurios RF nenori pripažinti“, – tvirtina žurnalistas D. Kazanskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus „specialioji operacija“ atvėrė akis daugeliui okupuotų Donbaso rajonų gyventojų. Keršydami Rusijai už regiono sunaikinimą, jie nutekina Rusijos karinių sandėlių ir bazių koordinates Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Apie tai savo „Twitter“ tinklaraštyje parašė žinomas Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis.

Žurnalistas atkreipė dėmesį į tai, kad liepos 8-osios naktį Šachterske, kuris pastaruosius 8 metus buvo okupuotas Rusijos, į orą „išskrido“ dar vienas sandėlis su RF ginkluotųjų pajėgų amunicija. Didelis gaisras su sviedinių detonavimu tęsėsi visą naktį. 

 

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos armijai pavyko likviduoti daugiau nei 10 svarbių Rusijos Federacijos karinių objektų Donbase.

„Daugelis stebisi, kaip Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyksta taip tiksliai pataikyti į sandėlius, kuriuose yra RF kariuomenės amunicija? Juk neužtenka turėti gerų ginklų, vis tiek reikia tiksliai žinoti, kur pataikyti. Atsakymas paprastas: okupuotų teritorijų gyventojai noriai bendradarbiauja su Ukraina ir nutekina sandėlių koordinates, netgi atsiuntė man asmeninę žinutę“, – sakė Kazanskis.

 

Jis mano, kad dalis okupuoto Donbaso gyventojų pradėjo suvokti aiškią tiesą: Maskva eskalavo karą ir vėl atėmė iš jų taikų gyvenimą.

„Prasidėjusi nežmoniška mobilizacija ir vyrų išsiuntimas į frontą, Donbase sukėlė gyventojų pykčio bangą prieš Rusiją ir jos pakalikus. Tūkstančiai žmonių dabar bando jiems atkeršyti. Ir tai yra tiesa, kurios RF nenori pripažinti“, – tvirtino žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(0)
(121)

Komentarai ()