[Žinios trumpai] Rusijos propaganda susimovė kapitališkai: visai šaliai paskelbė Putino karo nusikaltimų Makiivkoje įrodymus  ()

Apšaudymu apkaltino ukrainiečius, bet per savo bukumą išsidavė visam pasauliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 6 dieną okupuotame Makiivkos mieste, kuriame gyveno daugiau nei 340 000 žmonių, per apšaudymą žuvo trys vaikai.

Makiivkos centriniame miesto rajone įvyko tragedija: per staigų apšaudymą mirtinai sužaloti trys gatve ėję vaikai. Vienas berniukas mirė iš karto, kitas mirė pakeliui į ligoninę, o jų draugė mirė ligoninėje. Šiandien vietos gyventojai į vaikų mirties vietą neša gėles ir minkštus žaislus.

„DLR“ rikiuotės okupantai apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas apšaudymu, teigdami, kad Ukrainos gynėjai, gavę vakarietiškus ginklus ir amuniciją, ėmė juos nekontroliuojamai naudoti.

Tačiau faktai rodo ką kitą. Faktai ir įrodymai paneigia įsibrovėlių žodžius.

Karinis žurnalistas Andrejus Tsaplienka paviešino, kaip rusų propagandistai iš Readovkos savo rankomis parodė karo nusikaltimo įrodymus.

 

„Išsiųsto pranešimo šaudymo adresas: Bogdano Chmelnickio g. 18. Dėl apšaudymo žaidimų aikštelėje žuvo mažiausiai 3 vaikai. Sviedinys išskrido iš orkų užimtos teritorijos“, – komentavo jis. Sprendžiant iš sviedinio, patekusio į okupanto kadrą, vietos, jis atkeliavo iš pietrytinės Donecko srities dalies.

Tai teritorija, kurią valdo rusai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(4)
(92)

Komentarai ()