Putino įsakymas „pailsėti“ reiškia ką kita – karo ekspertas tvirtina, jog Severodonecko puolimo grupės tiesiog sudaužytos, nuostoliai viršija 50 %, jie nebesugeba net apsiginti  (2)

RF ginkluotųjų pajėgų grupuotė įvykdė tik pusę diktatoriaus Vladimiro Putino iškeltos užduoties. Pusė Donbaso – Luhansko sritis – buvo užgrobta, o tuo pat metu rusų daliniai patyrė didelių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „YouTube“ kanalo „Popular Politics“ eteryje kalbėjo Rusijos karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Putinas davė įsakymą „pailsėti“ RF ginkluotųjų pajėgų daliniams, dalyvavusiems Severodonecko ir Lysyčansko užėmime. Labiausiai tikėtina, kad tai yra priverstinė priemonė.

„Tiesą sakant, tai ne poilsis. Tai dalinių ir junginių išvedimas reorganizacijai ir nuostolių papildymui. Tai turėtų būti daroma tais atvejais, kai po įnirtingų kovų kariai prarado galimybę vykdyti kovinius veiksmus. Dažniausiai pasitaiko tais atvejais, kai ginklų ir personalo nuostoliai viršija 50 %. Tokiu atveju kariai, pagal vadovėlius, netenka galimybės vykdyti net gynybines operacijas“, – sakė Fiodorovas.

Jis įsitikinęs, kad Rusijos kariuomenės puolimo daliniai prarado kovinį efektyvumą, šturmuodami Luhansko sritį. Padėtis tokia apgailėtina, kad jų galimybės žengti į priekį Donecko srityje yra didelis klausimas.

 

„Pirmoji pusė Putino užsibrėžto politinio tikslo pasiekta. Dabar kyla klausimas, kaip greitai ir ar Rusijos kariai užbaigs antrąją dalį – pasieks Donecko srities sienas. Tam reikia užfiksuoti bent du didelius miestus Slavjanską ir Kramatorską... Jie yra gana sustiprinti. Rusijos kariuomenei bus gana sunku juos paimti“, – tvirtino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(0)
(52)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: