[Žinios trumpai] Arestovičius pakomentavo, kiek Ukraina neteko HIMARS ir CAESAR  ()

Aleksejus Arestovičius išsklaidė Rusijos propagandos mitą apie Ukrainos CAESAR pabūklų pardavimą ir HIMARS sunaikinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prasimanymai apie savaeigius pabūklus CAESAR ir prarastas salvinės ugnies sistemas HIMARS tik parodo, kiek rūpesčio šie ginklai sukelia okupantams.

„CAESAR nepardavėm, o HIMARS nesudaužė. Visi šie apgailėtini prasimanymai dar kartą parodo, kokias bėdas sukelia šie HIMARS“, - sakė Arestovičius.

Arestovičius palygino situaciją su 1991 metų įvykiais Irake.

„Leiskite grįžti į 1991 metus. Karas Irake. Iš H zonos (arčiau Jordanijos) raketos „Scud“ daužo Izraelį į dešinę ir į kairę. Tuo metu geriausios pasaulyje specialiosios pajėgos - prancūzų, amerikiečių, britų ir izraelio kariai - bando gaudyti tas „Scud“ sistemas. „Scud“ - tai galingas daiktas, dvigubai didesnis nei HIMARS. Bet jam reikia šiek tiek laiko pasisukti į kovinę poziciją, labai pastebima šūvio vieta. Viskas vyksta atokioje stepėje. Ir jie pagavo, mano nuomone, vos kelias tokias „Scud“ raketas, jei apskritai nors vieną pagavo, tiksliai nepamenu. Dabar įsivaizduokite miškingą vietovę su daubomis, su krūva miesto pastatų, apleistomis gamyklomis. Pagauti automobilį su dviem sunkvežimiais iš tikrųjų yra labai nebanali užduotis, net jei ir visos specialiosios pasaulio pajėgos čia atvyktų“, – sakė jis.

 

Arestovičius teigia, kad situacija su CAESAR haubicomis, yra panaši - rusai seka pasakas.

„Šios 155 mm savaeigės haubicos yra fantastika antrame aukšte. Jos šaudo 10-15 km gilyn į fronto liniją, yra kruopščiai saugomos ir greitai manevruoja“, - sakė Arestovičius.

Rusai teigė, kad ukrainiečiai parduoda (ir juokingai pigiai) iš Prancūzijos gautas CAESAR.

(139)
(4)
(135)

Komentarai ()