[Žinios trumpai] Ždanovas: Ukraina turi tokį ginklą, kuris pralenkia net HIMARS  ()

Ukrainos pajėgos laukia paramos iš Vakarų, bet yra priverstos kovoti su tuo, ką turi. Laimei, Ukraina dar prieš invaziją kūrė ir gamino galingus ginklus. Jie pajėgūs, tik jų mažai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas įvertino, kurie ukrainietiški ginklai geriausiai pasirodė kovoje prieš rusų okupantus.

Iki šiol prieštankinių raketų sistema „Stugna-P“ pasirodė esanti efektyviausia fronte, mano Ždanovas. Tai - nuo trikojo leidžiama valdoma prieštankinė raketa, veikianti iki 5 km nuotoliu.

Raketinį kreiserį „Moskva“ nuskandino ukrainietiška priešlaivinė raketa „Neptun“. Deja, bet Ukraina tokių raketų dabar nebeturi.

O efektyviausių ukrainietiškų ginklų trejetuką užbaigia „Vilcha-M“ – salvinės ugnies sistema. Įdomu tai, kad tikslumu jis nenusileidžia amerikietiškam HIMARS, o nuotoliu yra 50 kilometrų efektyvesnė. Na, efektyvesnė nei Ukrainai suteikti HIMARS variantai - geriausiomis raketomis ginkluotas HIMARS kompleksas raketas leidžia didesniu atstumu nei „Vilcha-M“.

 

„Vilcha-M“ kompleksus Ukraina naudoja nuo 2018 metų. Ji yra labai nauji ir Ukraina nespėjo jų daug pasigaminti. Ždanovas pabrėžia, kad nors Ukraina turėjo kokybiškų ginklų, jų buvo nedaug. Ukraina ir dabar nusileidžia rusams ginklų kiekiu. Ir kol tai nepasikeis, stabdyti besiplečiančią rusų invaziją bus labai sunku.

(120)
(2)
(118)

Komentarai ()