[Žinios trumpai] JAV papasakojo, kas bus su Ukraina po Boriso Johnsono atsistatydinimo  ()

Didžiosios Britanijos premjeras visokeriopai remia Ukrainą ir kelis kartus per karą lankėsi Kijeve. Tačiau dėl jo atsistatydinimo iškilo klausimas, ar laukti tolesnių ginklų pristatymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės departamento atstovas Johnas Kirby sakė, kad Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui pavyko užsitikrinti pakankamą tarptautinę paramą. Anot jo, dabar karinė pagalba gaunama kasdien, o sąrašas, ko reikia Ukrainai, nuolat atnaujinamas. Naujos lėšos bus išmokamos likusiais metų mėnesiais. Apie tai praneša „Fox News“.

Kirby paaiškino, kad JAV skyrė 7 milijardus dolerių Ukrainos gynybos pajėgumams remti ir dar 7 milijardus dolerių ekonomikai remti. Karinė pagalba atvyksta kasdien, o dialoge su JAV nuolat keičiamas sąrašas, ko reikia Ukrainai.

Pasak Kirby, svarbu būtent savalaikis ginklų pristatymas į Ukrainą, nes Donbase tęsiasi kovos, o rusai pamažu užgrobia naujas teritorijas. Todėl visi įsitikinę, kad ginklų tiekimas turi būti tęsiamas ir atliktas laiku.

 

Kirby taip pat priminė, kad NATO viršūnių susitikime Madride Vakarų šalys pažadėjo remti Ukrainą tol, kol reikės, o kontaktinės grupės, kuriai vadovavo JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, susitikime 15 Vakarų šalių partnerių pasirašė atitinkamą susitarimą ir patikino Ukrainai savo paramą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()