[Žinios trumpai] Po Ukrainos smūgių Rusija nokdaune – oficialiai skelbiama karo pertrauka  ()

Po to, kai HIMARS sunaikino sandėlį Popasnoje, Rusijos kariuomenė paskelbė nutraukusi kovas Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-08 [Žinios trumpai] Po Ukrainos smūgių Rusija nokdaune – oficialiai skelbiama karo pertrauka  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai daro pertrauką nuo kautynių Ukrainoje, pranešė Rusijos gynybos ministerija. Latynina mano, kad įsibrovėliai tiesiog neturi su kuo pulti.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė apie kautynių „pauzę“, nes okupacinių pajėgų daliniuose vykdomos „kovinių pajėgumų papildymo priemonės“. Anksčiau Kremliaus vadovas V. Putinas pripažino, kad po kovų Luhansko srityje įsibrovėliai buvo rimtai išsekę.

Rusijos kariuomenės kariams esą „suteikiama galimybė pailsėti, gauti laiškus ir siuntinius iš namų“. Anksčiau V. Putinas ragino kariškius ilsėtis, tačiau kalbėjo tik apie dalinius, kurie dalyvavo Lysyčansko užėmime. Tačiau dabar Rusijos kariuomenė priversta daryti pertrauką visoje fronto linijoje.

Žinoma Rusijos žurnalistė Julija Latynina savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ pažymėjo, kad Rusijos kariškiai bando užmaskuoti tikrąją puolimo sustabdymo priežastį – amunicijos trūkumą.

„HIMARS sunaikinus Gyvačių salą, Gynybos ministerija paskelbė, kad ją palieka rodydama „geros valios gestą“. O po to, kai HIMARS sunaikino sandėlį Popasnoje, Putinas paskelbė, kad kariams „reikia pailsėti“, nors iš tiesų nėra kuo pulti“, – pažymėjo Latynina.

 

Socialiniuose tinkluose vartotojai taip pat netiki okupantų pareiškimu.

„Norėjome greitai užimti Ukrainą, bet savo noru praradome didelę dalį patrankų mėsos, sprogsta sandėliai, nėra su kuo šaudyti, todėl darome pertrauką“, – Rusijos kariuomenės pareiškimą komentuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(2)
(109)

Komentarai ()