[Žinios trumpai] Ždanovas: Rusijoje baigiasi pėstininkų ginklai, traukia istorinius modelius  ()

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas primena, kad ir Rusijos ištekliai yra riboti - vietiniams mobilizuotiems Donbaso gyventojams jau dalijami Antrojo pasaulinio karo laikų ginklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olego Ždanovo laidos žiūrovai sunerimę - kokie beribiai yra Rusijos kariuomenės ištekliai, turint omenyje kad tai - 140 milijonų gyventojų? Juk Rusija turi labai daug žmonių ir technikos, net jei tankai ir seni.

„Rusija negali pasinaudoti savo 140 mln. gyventojų. Jie turi dviejų milijonų žmonių rezervą. Tai yra, tokių žmonių, kurių nereikia mokyti- pakanka persirengti ir nedelsiant pradėti dirbti. Tai yra žmonės, turintys kovinės patirties. Ir visi, kurie sutiko kariauti, jau yra čia“, – kalbėjo ekspertas.

Anot jo, dalyvaujantys Rusijos Federacijos rezervai Ukrainoje kovoja arba privačių karinių kompanijų grupėmis, arba kaip sutartis pasirašę kariai. Olegas Ždanovas pridūrė, kad Rusija, be operatyvinio rezervo, dar turi 17 mln. mobilizacinių rezervų, kuriuos gali pradėti naudoti artimiausiu metu. Tačiau RF ginkluotųjų pajėgų karių skaičius nereiškia, kad Rusijos kariuomenė turės pakankamai ginklų.

„Jie susidūrė su didžiule problema net ir dėl kulkosvaidžių. Šiandien Rusijos Federacija Ukrainos teritorijoje mobilizuotiems asmenims iš sandėlio išima PPŠ-41 ir „Mosin“ šautuvus“, – pasakojo Ždanovas.

Ždanovas teigia, kad saugyklose saugomi seni ginklai nėra kažkaip užkonservuoti - jie ir nenaudojami sensta. Tai pasakytina ne tik apie rankinius ginklus, kurie bent jau yra po stogu, bet ir apie didesnes mašinas, kurios dažnai dešimtmečius praleidžia gryname ore. „Pradėjo vežti iš saugyklos, o ten yra metalo laužas, kuriam reikia kapitalinio remonto“, – sakė karybos ekspertas.

 

Olegas Ždanovas pridūrė, kad karinės technikos kapitalinis remontas reikalauja bazių, kompetentingų specialistų ir detalių. Rusija, kaip aiškina Ždanovas, dabar trūkumus bando taisyti įstatymo projektu, kuriuo iš esmės įvestų karo ekonomiką ir savotiškai mobilizuotų privatų sektorių. Taigi, Rusijos resursai nėra neriboti, net jei juos sunku išsekinti dar labiau ribotai Ukrainai.

(68)
(2)
(66)

Komentarai ()