[Žinios trumpai] Fantastika! Ukraina išlaikė HIMARS egzaminą, JAV sužavėta rezultatais, duos dar galingesnį ginklą  ()

Jie galės šaudyti dar toliau: žiniasklaida atskleidė naujojo HIMARS, kurį JAV perduos Ukrainai, savybę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-09 [Žinios trumpai] Fantastika! Ukraina išlaikė HIMARS egzaminą, JAV sužavėta rezultatais, duos dar galingesnį ginklą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip dalį naujo karinės pagalbos Ukrainai paketo, JAV ketina perduoti keturis itin mobilius MLRS HIMARS. Jie galės šaudyti dar toliau ir dar didesniu taiklumu nei jau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoti HIMARS, praneša „Financial Times“.

Vakarų sąjungininkai tikisi, kad Kyjivas sutelks dėmesį ne į teritorijų užėmimą, o į Rusijos tiekimo linijų, logistikos maršrutų sunaikinimą ir smūgius į užnugario bazes.

Vienas iš leidinio šaltinių teigė, kad Amerikos karo ekspertai stebi, kaip Ukrainos gynėjai naudoja tolimojo nuotolio sistemas HIMARS.

„Per pastarąją savaitę vis dažniau matėme ukrainiečių gebėjimą naudoti šias sistemas, kad gerokai pakenktų rusų gebėjimui judėti į priekį net ten, kur jie vykdo lėtą puolimą“, – sakė Pentagono atstovas.

Anot jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai sėkmingai pasiekia taikinį Donbase, giliai už fronto linijos, kur sutelktos Rusijos pajėgos.

Nepaisant pastarojo meto sėkmių Luhansko srityje, Rusijos ginkluotosios pajėgos vis dar toli nuo savo tikslo užimti Donbasą, pažymėjo Pentagonas. Todėl Vašingtonas planuoja patenkinti Ukrainos poreikius mėnesiais ir metais į priekį.

„Jei rusai mano, kad gali aplenkti ukrainiečius, jie turi tai permąstyti, nes mes jau dabar sutelkiame dėmesį į tai, ko ukrainiečiams reikia ateinančiais mėnesiais ir metais“, – sakė JAV Gynybos departamento pareigūnas.

 

Jis pridėjo, kad be raketinių sistemų Pentagonas svarsto galimybę kaip karinę pagalbą siųsti daugiau pakrančių gynybos sistemų ir pereiti nuo sovietinių oro gynybos sistemų prie modernesnių.

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV prezidentas Joe Bidenas pritarė naujo 400 mln. JAV dolerių karinės pagalbos paketo suteikimui Ukrainai. Į naująjį paketą, be tolimojo nuotolio MLRS, bus įtraukta amunicija 155 mm haubicoms, transporto priemonėms ir sprogstamoji amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(1)
(133)

Komentarai ()