Kurtinantys sprogimai visą naktį, sugriautas gigantiškas amunicijos sandėlis, okupantai ėmėsi dar negirdėtų priemonių (Video)  ()

Okupuotame Šachtarske didelis gaisras, dega sandėlis su RF ginkluotųjų pajėgų amunicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame Šachtarske sunaikintas didelis sandėlis su Rusijos kariuomenės amunicija.

Liepos 8-osios naktį okupuotame Donecko srities Šachtarsko mieste nugriaudėjo sprogimai. Didelio tikslumo smūgiu pataikyta į sandėlį su RF ginkluotųjų pajėgų amunicija.

„Ukraina 365 Telegram“ kanale skelbiama liudininkų nufilmuota medžiaga iš įvykio vietos.

Kilęs didelis gaisras ir amucijos detonavimas visą naktį leidžia teigti, kad sugriautas itin didelis Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės sandėlis.

Užpuolikai netgi griebėsi vietos gyventojų evakavimo. Kremliaus paskirta „administracija“ kreipėsi į civilius gyventojus: „Saugumo sumetimais reikia keltis į senąją Šachtarsko miesto dalį, nuo mikrorajonų nutolusias gyvenvietes ir kaimus arba palikti miestą“.

Ukrainos karinė vadovybė incidento kol kas nekomentavo ir atsakomybės už Rusijos sandėlio sunaikinimą neprisiimė.

 

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos kariuomenė neteko daugiau nei 10 (kai kuriais vertinimais, 16) savo bazių ir sandėlių, okupuotose Donbaso ir Pietų Ukrainos teritorijose. Šie objektai buvo itin svarbūs, aprūpinant Rusijos Federacijos okupacines grupes ir palaikant jų puolimo potencialą.

Šie įvykiai sutapo su NATO daugkartinio paleidimo raketų sistemų (MLRS) pasirodymu Ukrainos ginkluotosiose pajėgose: tai visų pirma HIMARS ir M270 MLRS. Kol kas Ukrainos kariuomenė jų turi tik 9 vnt. Ginklų sandėlių naikinimo faktai leidžia teigti, kad jėgų pusiausvyra fronte krypsta į ukrainiečių pusę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(1)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: