Paaiškino, kodėl visos stiuardesės, sutikdamos keleivius, laiko rankas už nugaros – paslaptis, apie kurią mažai kas žino  ()

Lipdami į lėktuvą tikriausiai pastebėjote, kad keleivius sutikdamos stiuardesės šypsosi ir stovi, laikydamos rankas už nugaros. Gali atrodyti, kad tokia poza – tam tikras standartas, tačiau taip nėra – stovėsena nepriklauso nei nuo aviabendrovės, nei nuo oro uosto, nei nuo miesto, iš kurio skrendama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smalsiems keliautojams tikriausiai ne kartą kilo klausimas – kodėl stiuardesės laiko rankas už nugaros?

Priežastis visiškai paprasta

Pasirodo, prieš išskrendant, kol per garsiakalbį dar nenuskambėjo prašymas išjungti mobiliuosius telefonus ir prisisegti saugos diržus, stiuardesė turi suskaičiuoti keleivius ir išsiaiškinti, ar visi įlipo į lėktuvą. Kaip atlikti šią užduotį kuo nepastebimiau, kad nereikėtų trikdyti žmonių? Specialiai tam sugalvotas prietaisas, skirtas skaičiuoti keleiviams, kuris spustelėjamas klikteli.

Šis prietaisas visiškai paprastas, angliškas jo pavadinimas (angl. clicker) kilo nuo garso, kuris girdisi spustelint prietaisą. Vienas spustelėjimas – vienas į lėktuvą įlipęs keleivis.

Kodėl reikia slėpti prietaisą?

Negalima demonstruoti prietaiso, kuriuo skaičiuojami keleiviai, – tai gali sutrikdyti ar net išgąsdinti – panašiai būtų, jei stiuardesė eitų lėktuvo salonu, baksnotų į keleivius pirštu ir skaičiuotų. Todėl stiuardesė laiko rankas už nugaros ir spusteli prietaisą sulig kiekvienu įlipančiu keleiviu.

 

Pasirodo, rankų laikymas už nugaros nesusijęs su jokia šokiruojama ar paslaptinga žinia – tai tiesiog stiuardesių ir stiuardų darbo užkulisiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()