Paauglys, sekęs E.Musko privatų lėktuvą, nusitaikė į Rusijos oligarchus ir V.Putiną (Foto)  (1)

Jack Sweeney, paauglys iš Floridos, internete pagarsėjęs dėl Elono Musko privataus lėktuvo sekimo, turi naujus taikinius: Rusijos oligarchus ir Vladimirą Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

E.Musko paskyrą ištrintų tik už „Tesla“

Devyniolikmetis išgarsėjo „Twitter“, kai realiu laiku pradėjo skelbti milijardieriaus Elono Musko privataus lėktuvo koordinates. Jis taip pat atmetė E.Musko 5000 JAV dolerių pasiūlymą ištrinti savo „Twitter“ paskyrą.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, J.Sweeney įkūrė du naujus „Twitter“ profilius – @RUOligarchJets (RU oligarchų lėktuvai) ir @Putinjet (Putino lėktuvas). Šie du profiliai iš viso surinko beveik 300 tūkst. sekėjų ir gyvai informuoja apie privačių lėktuvų judėjimą bei pateikia jų buvimo vietą žemėlapiuose.

J.Sweeney laikraščiui „Wall Street Journal“ pasakojo, kad žmonės jau seniai jam sakė, jog reikia sukurti tokias „Twitter“ paskyras, o prašymų padaugėjo po to, kai Vakarai pritaikė sankcijas Rusijos oligarchams.

Tarp stebimų lėktuvų yra „Chelsea“ futbolo klubo savininkas Romanas Abramovičius, verslininkas Ališeras Usmanovas ir Leonidas Michelsonas, Rusijos dujų gamintojos „Novatek“ pirmininkas, rašo CNN.

 

Duodamas interviu agentūrai „Bloomberg“ J.Sweeney sakė, kad jį pribloškė Rusijos oligarchų naudojamų lėktuvų dydis.

„Šių oligarchų turimi lėktuvai yra visiškai beprotiški“, – sakė jis. Turtingiausi šalies gyventojai keliauja komercinio dydžio lėktuvais, tokiais kaip „Airbus A319“ ir „Boeing 737“. Norint geriau suprasti jų dydį, „Airbus A319“ gali talpinti iki 156 keleivių, o „Boeing 737“ iki 188 keleivių.

 

 

Iš viso vaikino sukurtas „Twitter“ botas (kompiuterio programa, automatizuotai atliekanti tam tikrus veiksmus) stebi daugiau kaip 40 lėktuvų ir sraigtasparnių, susijusių su Rusijos oligarchais.

J.Sweeney „Twitter“ paskyra, sekanti E.Muską, vis dar veikia. Jis sakė, kad ją ištrintų tik mainais į naują „Tesla Model 3“ modelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(35)
(3)
(32)

Komentarai (1)