[Žinios trumpai] Rusija iš esmės oficialiai pripažino, kad visą laiką melavo - į Ukrainą pasiųsti ir šauktiniai  (3)

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Rusija kartoja, kad į „specialią karinę operaciją“ išsiųsti tik profesionalūs kariai su kontraktais. Ukrainos surinkti duomenys rodė visai kitokią tiesą. Ir dabar Rusijos Gynybos ministerija pripažino - į Ukrainą pasiųsti ir šauktiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje 18-27 metų vyrai privalo tarnauti vienerius metus. Žinoma, egzistuoja išimtys ir būdai išvengti tarnybos, tačiau daugybė jaunų vaikinų kasmet pradeda karo tarnybą. Dar pačioje invazijos pradžioje Ukrainos kariai sulaikė ne vieną ypatingai jauną rusą, gimusį jau 21 amžiuje. Kai kurie iš jų pripažino, kad yra šauktiniai. Dalis jų tarnybą pradėjo tik gruodį, todėl kariniams veiksmams buvo visiškai nepasiruošę ir į juos atvyko nesavanoriškai.

Nuolat Ukrainos keliami karo belaisvių apklausų įrašai tapo įrodymu. Be to, karių motinos, atrodo, pradeda klausti, kur jų vaikai. Tačiau prieš kelias dienas prezidentas Putinas vis dar kartojo, kad šauktiniai kariniuose veiksmuose Ukrainoje nėra naudojami. Dar vakar Putinas skelbė, kad šauktiniai Ukrainoje nebus naudojami.

Dabar Rusijos Gynybos ministerija pripažino - į Ukrainą pasiųsti ir šauktiniai. „Deja, sužinojome, kad specialiojoje karinėje operacijoje Ukrainoje dalyvaujančiuose daliniuose yra ir šauktinių“, pranešė ministerija. Teigiama, kad „praktiškai visi“ jie jau yra atitraukti iš Ukrainos. Savaime aišku, detali informacija apie sužeistus ar žuvusius šauktinius nėra skelbiama, bet teigiama, kad kai kurie jų dabar yra belaisviai. Ministerija pažadėjo, kad tai nepasikartos.

 

Šauktinių siuntimas į karinius veiksmus yra rizikingas ir neatsakingas sprendimas, nes jie tiesiog tam nėra paruošti. Greičiausiai su tuo susijusi ne tik jauna kai kurių karo belaisvių išvaizda, bet ir prasta Rusijos karių moralė, palikta technika, masinis pasidavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (3)