[Žinios trumpai] Ukraina rado būdą gauti karinių orlaivių - pirks vogtus  (6)

Ukrainai reikia stiprinti karo aviaciją, kad galėtų numušinėti priešo lėktuvus bei sparnuotąsias raketas. NATO vis dar bando išspręsti galvosūkį, kaip Ukrainai perduoti naikintuvų neišplečiant karo geografijos gilyn į Europą. Tuo tarpu ukrainiečiai renkasi kitą kelią - kvies orlaivius vogti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad valstybės įmonė „Ukroboronprom“ yra pasiruošusi už kiekvieną rusų karinį lėktuvą mokėti po milijoną JAV dolerių. Tuo tarpu už sraigtasparnį bus mokama pusė tos sumos. Žinoma, tai - dideli pinigai, bet tai vis tiek būtų pigūs kariniai orlaiviai.

Atlygį už trofėjinius rusų orlaivius gali gauti ukrainiečiai. Pavyzdžiui, po sėkmingo aerodromo ar improvizuotos bazės puolimo. Tačiau greičiausiai labiau tikėtina tai, kad milijonu doleriu susivilios rusų pilotai, jei tik ši žinutė juos pasieks. Tai jiems leistų pradėti naują gyvenimą toliau nuo Rusijos. Aišku, tokia vagystė ir dezertyravimas turi savas rizikas, bet jau gerai žinoma, kad rusų nusiteikimas kovoti nėra labai aukštas.

Žinoma, atlygis bus mokamas tik už veikiančius, naudojimui tinkamus orlaivius. Ukraina dar neišnaudojo visų savo karo aviacijos pajėgumų, tačiau labai laukiama pastiprinimo Lenkijos atiduodamais naikintuvais. Jie stringa, Lenkijai ir sąjungininkams ieškant būdų perduoti šiuos naikintuvus Ukrainai tuo pačiu netampant karo dalyviais.

(112)
(4)
(108)

Komentarai (6)