[Žinios trumpai] „Paaiškėjo, kad rusai nemoka kovoti, šiuo atžvilgiu yra absoliučiai kvaili“: „Azovo“ batalionas kartu su kariškiais rengia Kijevo gynybą  (2)

„Azovo“ batalionas ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos įrenginėja kelias Kijevo gynybos linijas, kurios nesuteiks jokių šansų Rusijos užpuolikams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai tiesiogiai Ukrainos televizijos 5 kanale pasakojo Nacionalinio korpuso centrinės būstinės vadovas Maksimas Žorinas, kuris dabar yra vienas iš „Azovo“ bataliono vadų sostinėje.

„Net jeigu jie čia išmes absoliučiai visą savo rusišką mėsą, savo įrangą, būkite tikri, kad kelios gynybos linijos, kurios jau statomos pasitelkus inžinerinę techniką, padedant kariškiams, išgelbės Kijevą“, – sakė Maksimas Žorinas.

Jis pažymėjo, kad nuo karo pradžios priešo puolimo tempas pasikeitė. Užpuolikai gana greitai praėjo laukus. Tačiau kai tik priartėjo prie didžiųjų miestų, iškart tapo aišku, kad šiuos tikslus bus sunku pasiekti.

„Mes užsiimame Kijevo gynyba. Pagrindinės kryptys – Irpenas, Bucha, Vorzelis, Jasnohorodka. Jau kelias dienas vyksta kautynės Moščuno gyvenvietės teritorijoje. Priešas kelis kartus bandė atakuoti ir pralaužti mūsų gynybą per pastarąją dieną, tačiau Moščunas tebėra kontroliuojamas mūsų, visa įranga, kuri sugebėjo kirsti Irpeno upę, buvo neutralizuota“, – pabrėžė Žorinas.

Dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, „Azovo“ bataliono ir teritorinės gynybos daliniai iš dalies kontroliuoja Irpeną ir Gostomelį. Būna kontratakų, bet priešas patiria didžiulius nuostolius. Žorino teigimu, priešas turi daugiau išteklių – žmonių, pėstininkų kovos mašinų, tankų ir lėktuvų. Tačiau visa tai neveikia dėl dviejų priežasčių.

 

„Pirma, kaip paaiškėjo, rusai nemoka kovoti, šiuo atžvilgiu yra absoliučiai kvaili, antra, jie atsitrenkė į ukrainietišką traktorių, kuris neleidžia užimti didelių miestų visoje šalyje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(4)
(48)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: