[Žinios trumpai] Ukrainos kariškis: „Iš esmės jau aišku, kada Putinas smogs su branduoliniu ginklu – esame tam pasiruošę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-13 18:28
Ukrainiečiai jau apsiprato - mažėja bombos poveikis, kuris daugiau yra emocinis. Tuoj susitaikys ir likęs pasaulis, tik turi nenustot kas dieną rusai gąsdint. Mes tai mes, nemes tai nemes - čia jau nuo Putino stogo pavažiavimo priklauso. Bet niekas jam Europos neatiduos.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-07-13 18:57
Kažin jei numestų kokios pozicijos laikytųsi UK? Kol B.J. buvo, tai kažkaip labai pasitikėjau UK. O kaip dabar?
iPienius 2022-07-13 19:19
po WW2, kai amerikieciai intensyviai testavo atomines bombas, tai vienas is testavimo objektu buvo tai, kad numetama tokia bomba ir iskart po sprogimo paleidziami kariai uzimti tai teritorijai. galiausiai jie padare isvada, kad tai visiskai neapsimoka, nes lieka didelis radiacinis uzterstumas ir kariai tiesiog neatlaiko. tai taip ir cia butu, bet zinant, kad rusu kariai yra patrankos mesa, tai jiems butu vienodai.
P69 2022-07-13 20:10
Negi dabar straipsnius rašysime iš kiekvieno paprasto kario kuris kiekvienas turi savo skirtinga nuomone? Praktiškai pilną straipsnių čia kur vienas kitam prieštarauja. Būna net tą pačią dieną įkelia. Tai sako didelė grėsmė, kitą dieną, kad mažai tikėtina...
Benediktas 2022-07-13 20:40
Niekas nežino, ar Putinas mes bombą. Bet sako, kad atominių bombų judėjimais gerai sekamas užsienio žvalgybų per palydovus, radioktyvomo nuotekiai yra matomi kažkaip per palydovus - nežinau, kiek tai yra tiesa. Ir manoma, kad jei bus bandoma leisti jas, tai bus leidžiama iš Baltarusijos, kad vakarai neleistų atgal bombų į Rusiją. Galima paskutiniu momentu nebranduoliniais ginklais atakuoti tą vietą Baltarusijoje, jei jos bus ruošiamos paleidimui.
technologas 2022-07-13 21:50
Iš esmės manau greičiau Putinas smogs nebent dujų unitazan. Nes pabandęs kokią parūdyjusią sovietinę raketą panaudoti jis peržengtų labai storą raudoną liniją ir manau neabejotinai turėtų sekti atoveiksmis, greičiausiai net ne sankcijos, o karinis. Pradėkime nuo galo: 1) paskutinis Rusijos nusiperdimas, apie 10 povandeninių laivų su atominėmis galvutėmis. Plaukioja kažkur giliai, tik pradėjus kilti paviršiun juos pamato palydovai, o kai situacija nervinga - dar nespėjus pradėti atidaryti raketų liuko, link jų jau skrenda arčiausiai esančios raketos. Visų turimų raketų paleisti negali, iš principo tėra kamikadzė, siekiantis padaryti daugiau žalos iki greitos žūties. 2) strateginiai bombonešiai - skirti priskristi netoli (ajo…) JAV ir paleisti raketas su branduolinėmis galvutėmis. O tie turbūt apsimes kad nemato? 3) raketos šachtose, situacija mažiau aiški, bet gal tiesiog tik mums, o jei ir ten vaizdelis nekoks, kas tada, dėde Vladimirai? Faktas kad visi tie raketnešiai atrodo pavojingi, bet iš principo yra prioritetiniai JAV (nevyniokim į vatą) taikiniai. O tai jau blogas ženklas bet kam. Ypač Rusijai su jos technologiniu atsilikimu.
donatasv 2022-07-14 00:01
Neblogai pervertini Amerikos galimybes. 1. Iškilt paleist bomba povandeniniui laivui kiek truks? Kelias minutes? Amerikonas pagal tave stebi visus vandenynus ir ašigalius... jei ir pastebės kažką tai tik bombą kuri jau skries į taikinį kurią bus galima bandyt neutralizuoti pakeliui nedaugiau nieko. 2. Kiek ir kokių branduolinių užtaisų rusas turi nežino niekas tiksliai, kiek iš jų seni ir kiek iš jų atnaujinti tuo labiau. Apsimesti, kad viskas pas rusą pasenę ir tikėtis, kad nepasieks tikslo būtų labai naivu. Vienas kelių šimtų megatonų užtaisas nušluotų Londoną arba Vašingtoną nuo žemės paviršiaus. Kas norit pažaist rusišką ruletę ir užpult rusą? Vistiek jo bombos tai tik rūdžių krūva... Bent vienam kelių šimtų megatonų užtaisui sprogus Lietuvoje iš mūsų žalios Lietuvos liktų tik dykynė ilgam laikui. Kas tada dėde technologe?
IceBullet 2022-07-14 06:31
Kelių šimtų megatonų? Ką tu rūkai žmogau? Kiek pamenu, pas rusus vidutinė bomba 7-8 megatonos. Žiūrėjau tam saite, kur galima patestuot, kad numetus Kaune tokią ant laisvės alėjos pats fireball pasiektų tik žalgirio areną, o kokiuose šilainiuose jau išgyventum be problemų. Mažiau myžkit į batą dėl tų rusų, nieko jie nepadarys.
vardasas 2022-07-14 06:33
Isivaizduok kad esi putinas ir paleidi bent 1 atomine betkur. Tai saliai bus blogai, o kas bus rusijai? Medali medvedevas putkai uzkabins?
punktyras 2022-07-14 08:12
Ar tikrai geriau viena partija, viena tiesa?
Taspac 2022-07-14 09:10
Povandeniniai laivai raketas gali leisti neiškilę į paviršių
HardAxe 2022-07-14 09:55
užtektų vienos bombos vilniuje arba kaune ir lietuva grįš ekonomiškai 100 metų atgal. bus ne tik sugriauta infrastruktūra, nužudyti žmonės, bet ir užteršta teritorija. Kauno atveju ką-aplinkelius statysim? Ukrainai bombarduoti nereikia povandeninių laivų. Būtų netgi gana nepatogu. Jei jau mes bombą povandeninis arsenalas turėtų sėdėti kažkur prie UK/USA krantų ir būti pasiruošęs jobtelėti atgal.
Kirtiklis 2022-07-14 10:23
Kalba žmogus, traukdamas iš užpakalio skaičius. Galingiausia bomba - Tsaro 50 megatonu, kuria išbandė Sovietai. Galingesnių nebuvo sukurta ir panaudota. O tu kalbi apie "kelių šimtų" lol. Jei jau fantazuoti, tai JAV turi 900 megatonu, be žinai, realu. Vėl, gąsdinimas kad mes ant LT, nes LT pagrindinis taikinys? Isvaistys bombą, kai net Tsaro bomba nenušluotu viso Vilniaus, ka nekalbėti apie visa LT. Ir dar kartą, paleis jie - gaus atgal, todėl neleis nes paleidimo mechanizmas - ne filmų pagrindu, kad Putinas paspaudžia mygtuką ir skrenda viskas lol.
donatasv 2022-07-14 10:33
Pateikiau skaičius iš tų ką pateikia žiniasklaidos priemonės. Ant Lietuvos gal ir ne mes bet vien tas faktas, kad gali užmest nebūtinai pas mus jau yra blogis. Gaus atgal čia ne sprendimas, tokiu atveju mes kelias atsakymui. Pradėt grandininę reakcija kuri gali vest link susinaikinimo nėra sprendimas ir tokių dalykų negalima palikt pasakymas "ai pas juos bombos surūdiję"... graudziai juokingai skamba. Vienos sprogimas ant tokios kaip Varšuvos būtų totali katastrofa, su milijonais mirčių ir milijonais sergančių įvairiomis vėžio formomis dar ilgus metus.
Laurynas19 2022-07-14 11:08
Tas kuris laisvės alėjoj gyvena tai padarys Galima tikėtis mažų atominių bombų ant Lietuvos, Latvijos , Lenkijos, Ukrainos, kad žmonės įsitrauktų į karą. Apie atomines bombas JAV, UK, Vokietijoj galim pamiršti.
HardAxe 2022-07-14 14:25
Tam ką tu sakai užtektų 15kT bombos. Tokios kaip buvo numestos Japonijoj. 5MT juokai maži: https://i.ibb.co/9HRfC4G/blast.png https://i.ibb.co/0qbydW9/legend.png Namai griūna iki Karmėlavos, langai dūžta iki Jonavos. Turbūt neatlaikytų ir Kauno HE, kas sukeltų radiaktyvią katastrofą upe žemyn (purvinas vanduo užpiltų šulinius ir t.t.). Vienos bombos užtektų visiškai subaladoti Lietuvą
Benediktas 2022-07-14 14:53
Na jei mus sunaikins, bus kam juos nubaust vis tiek - NATO išlieka. Nejaugi jie tokie kvaili.
Laurynas19 2022-07-14 15:38
Tai kad jiems vienodai. Pažiūrėk ką su Ukraina daro, gyvenamuosius namus naikina su moterim ir vaikais, prekybos centrus sprogdina. Sutaria padaryti evakuacijos koridorių, bet vėl atveria ugnį. Jie daro viską ką gali. Lietuvos nepuola todėl, kad negali ( tiesiog nėra kaip), o ne todėl kad bijo NATO keršto ar bombų.
Benediktas 2022-07-15 09:58
Tai kad jiem kitų žmonių mirtys (nesvarbu rusų ar ukrainiečių) kelia pasitenkinimą, tai čia aišku, bet aš kalbu apie jų pačių požiūrį į savo mirtį. Ar jie bijo ar nebijo to?