[Žinios trumpai] Ukrainos kariškis: „Iš esmės jau aišku, kada Putinas smogs su branduoliniu ginklu – esame tam pasiruošę“  (19)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Denisas Jaroslavskis išsakė savo nuomonę apie Rusijos Federacijos galimybę panaudoti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys Denisas Jaroslavskis, kalbėdamas su Nataša Vlaščenka, teigė, kad rizika karo metu panaudoti taktines branduolines raketas yra gana didelė.

„Bet tai įvyktų tam tikromis sąlygomis“, – sakė jis duodamas interviu televizijos kanalui „Ukraina 24“.

Buvęs policininkas į klausimą apie branduolinį karą atsakė taip: „Mes jau viską matėme. Jie naudojo fosforą, visokias raketų sistemas. Mes jau patyrėme viską, ko imasi Rusijos Federacija. Bet, branduolinės bombos dar nematytos“.

Po to kariškis paaiškino: „Kol jie juda į priekį, aš nekalbėčiau apie branduolinio ginklo panaudojimą. Bet kai tik mes tikrai pakeisime įvykių eigą ir pradėsime atkovoti savo teritorijas ar darysime kritinę žalą infrastruktūros objektams okupuotose teritorijose arba tame pačiame Kryme, tikimybės neatmetu. Bent jau taktinis branduolinis ginklas yra skirtas pralaužti gynybą. Manau, kad V. Putinas tuo pasinaudos. Mes visi tam pasiruošę. Niekas mūsų nebegali išgąsdinti“, – apibendrina Denisas Jaroslavskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(230)
(15)
(215)

Komentarai (19)