[Žinios trumpai] Putiną žiauriai užkniso Ukrainos vadovybė: Ždanovas atskleidė situaciją, kas gresia Zelenskiui ir jo komandai  (5)

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pareiškimas „mes dar nieko nepradėjome Ukrainoje” yra blefas, įsitikinęs Olegas Ždanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė iki šiol nepajėgi įvykdyti Kremliaus grasinimų Ukrainai: RF resursai išseko per keturis su puse karo mėnesio.

Apie tai „YouTube“ kanalo „Popular Politics“ eteryje kalbėjo Ukrainos karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Jis patikino, kad Rusijai būtų naudingiau sunaikinti šiuos „sprendimų centrus“ Kyjive, o ne tęsti ilgą, alinantį karą. Bėda ta, kad Maskva neturi galimybės atlikti tokios operacijos.

„Turiu V. Putinui atsakingą klausimą: su kuo tu surengsi šį didžiulį smūgį? Lėktuvu, kuris du su puse mėnesio bijojo skristi į Ukrainos oro erdvę? Raketomis, kurios negali pataikyti į taikinius ir kurias mes numušame? Mes numušame šias raketas mažiausiai 50 proc.“, – sakė O. Ždanovas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu Rusija net neturi jėgų eskaluoti situacijos Ukrainos fronto linijoje.

„Pažiūrėkite į Donbasą. Jie ten, vargšai, bando eiti į puolimą, bet jiems nesiseka. Jie priversti paslysti vietoje ir ieškoti kokių nors vidinių rezervų“, – sakė karo ekspertas.

 

V. Putino grasinimus jis laiko pretenzingu politiniu pareiškimu, mažai ką bendro turinčiu su realybe.

O. Ždanovas taip pat priminė, kad Kyjive vyriausybės kvartalas buvo pastatytas Sovietų Sąjungos laikais, atsižvelgiant į branduolinio karo grėsmę.

„Rusijos Federacija neturi ginklų, kad pasiektų šį bunkerį“, – patikino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(151)
(2)
(149)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: